Ne damo BOSNU!: Peticija protiv izgradnje mHE “Bilješevo”!

Jučer je počelo potpisivanje peticije u kakanjskim mjesnim zajednicama Bilješevo, Podgora, Modrinje i Donji Kakanj kojom će se od Općinskog vijeća zahtijevati zabrana izgradnje male hidroelektrane “Bilješevo” na rijeci Bosni i svih ostalih OSAM mHE na području Općine Kakanj čija je gradnja predviđena kantonalnim prostornim planom.

U toku je prikupljanje potpisa po spomenutim mjesnim zajednicama i odziv građana je odličan. Također, svi zainteresovani mogu pripisati peticiju u prostorijama članice NVO “Alternativa” Kakanj – prostor KICK-a.

Još jednom apelujemo na Općinu Kakanj da ispoštuje volju građana, Zaključak o potpunoj zabrani izgradnje mHE na cijeloj teritoriji Federacije 🇧🇦 usvojen u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH i odbije izdati saglasnost za izgradnju mHE “Bilješevo”.

#stopmhe#nedamobosnu#jaBiHdatecem

Više informacija Facebook

Related Posts

Javni poziv za učešće u IMPAKT inkubatoru poslovnih ideja Lukavac

Imaš između 18 i 35 godina i dolaziš sa područja Lukavca? Želiš ojačati vlastite preduzetničke vještine? Procijeniti izvodljivost poslovne ideje i naučiti izraditi poslovni plan? Dobiti finansijsku podršku za realizaciju poslovne ideje? Pokrenuti ili unaprijediti vlastiti start-up biznis? Dobiti podršku stručnjaka iz različitih oblasti i mentora u rastu i razvoju biznisa? Upoznati se i umrežiti sa drugim[…]