Nastavljena tradicija organizacije humanitarnih iftara (Foto)

21 dana mjeseca ramazana, upriličen humanitarni iftar kojem je prisustovalo više od 600 osoba.

Humanitarna organizacija Islamic Relief je ovim iftarom nastavila dugogodišnju tradiciju organizacije humanitarnih iftara koji imaju za cilj prikupljanje sredstava za hranu najugroženijima u BiH, ali i za gladne u Jemenu, Avganistanu, Siriji, Nigeru, Maliju, Malwiju.

Restoranski prostor je bio premali da primi sve zainteresovane sugrađane koji su iskazali želju da svojim prisustvom i prilozima podrže apel organizacije Islamic Relief.

Iftarski program su prigodnim obraćanjem uveličali i uljepšali specijalni gosti: Edhem ef. Čamdžić i hafiz Nedim Botić.

U svom obraćanju Edhem ef. Čamdžić bivši muftija Banjalučki je pohvalio dugogodišnju izuzetno dobru saradnju između humanitarne organizacije Islamic Relief i banjalučkog muftijstva u vidu pomoći za povratnike u svim mjestima i gradovima  koji pripadaju ovom muftijstvu.

Hafiz Nedim Botić se zahvalio prisutnima koji su svojim dolaskom pružili podršku ovom apelu  i darovali ono najvrijednije a to je svoje vrijeme. Istakao je koliko je važno iskazati zahvalnost na blagodatima koja uživamo poput hrane, zdravlja, slobode, vremena i sl. Sve ono što mi podrazumjevamo kao normalno za milione ljudi, djece i žena predstavlja nedosanjani san. Pružena ruka osobi u nevolji  ostaje zapamćena.

Apel ramazanski paketi hrane će trajati do kraja mjeseca ramazana. Sva prikupljena sredstva će bit utrošena za kupovinu hrane i pomoć najugroženijima u BiH i inostranstvu. 

“Humanitarna organizacija Islamic Relief poziva sve zainteresovane osobe i kompanije da na najbolji način, činjenjem dobra drugima iskoristimo preostale dane odabranog mjeseca”

Apel za hranu možete podržati i donirati 2 KM pozivom na broj telefona 17052

uplatom na žiroračun organizacije: Ziraat Bank BH – 186 000 107 243 4061

Primalac: Islamic Relief Worldwide Engleska Sarajevo

Adresa: Jukićeva 75, Sarajevo

Svrha uplate: ramazanski paketi hrane + Vaš kontakt broj ili email ukoliko želite biti informisani o našim projektima i radu

Lično u uredu, Jukićeva 75, Sarajevo

Online putem web stranice

Cijena jednog paketa hrane iznosi 50 KM.

Izvor: akta.ba

Related Posts

Javni poziv za raspodjelu sredstava Budžeta Grada Trebinja namijenjenih za finansiranje programa sportskih organizacija u 2023.

Javni poziv za raspodjelu sredstava Budžeta Grada Trebinja namijenjenih za finansiranje programa sportskih organizacija u 2023. (12.8.2022)  PDF dokument Javnog poziva  Obrazac za prijavu programa  Obrazac 1  Obrazac 2  Obrazac 3  Obrazac 4  Obrazac 5  Obrazac 5a  Obrazac 6  Obrazac 7  Obrazac 8  Obrazac 9 Izvor: trebinje.rs.ba

Omladinska banka Zavidovići – IV poziv za mlade 2022

Omladinska banka Zavidovići poziva mlade da pišu mikrobiznise od 05.08. do 05.09.2022. godine do 14 sati.  Za mlade poduzetnike i poduzetnice od 18 do 35 godina, Omladinska banka je obezbijedila i podršku za registraciju obrta ili komercijalnog poljoprivrednog gazdinstva u iznosu od 500 KM do 2.000 KM. Detaljni kriteriji za dodjelu i šta to Omladinska banka podržava pogledaj na Poziv za[…]