#našepriče Projektom „Revitalizacija Velikog igrališta na Brigu“ Mjesna zajednica Brig iz Širokog Brijega obnovila igralište

Možemo reći kako se u ovoj mjesnoj zajednici nalaze najpoznatije kulturno-povijesne znamenitosti Grada Širokog Brijega, a to su Crkva Uznesenja Blažene Djevice Marije, franjevački samostan i galerija, Gimnazija fra Dominika Mandića i Srednja strukovna škola, Akademija likovnih umjetnosti i spomenik fra Didaku Buntiću.

MZ Brig, jedna je od 25 mjesnih zajednica u Širokom Brijegu, osnovana 2015. godine i kao što sam naziv govori, nalazi se na brijegu, a broji oko 210 domaćinstava tj. ima 800 stanovnika te spada u mjesne zajednice srednje veličine.

Sudjelovanjem u aktivnostima koje se implementiraju kroz projekt „Snaga lokalnog – Zajedno za lokalni razvoj“, mjesna zajednica Brig prepoznala je svoju priliku da realizira projekt od interesa za lokalno stanovništvo, širokobriješke rekreativce, a posebno za mlade.

U mjesnoj zajednici se nalazi sportsko igralište koje je dio jedine zelene površine za rekreativce u Širokom Brijegu, šume Gelbaj. Također, igralište je i vanjsko školsko igralište za učenike Gimnazije fra Dominika Mandića i Srednje strukovne škole, te će obnova igrališta imati mnogostruku korist za lokalno stanovništvo.

Kroz projekt „Revitalizacija Velikog igrališta na Brigu“ mjesna zajednica Brig je zamijenila dotrajalu opremu koja je bila u derutnom stanju i ugrožavala je sigurnost svih koji su svoje vrijeme provodili na igralištu, s obzirom da se istim koriste brojni sportaši, rekreativci i mladi iz Širokog Brijega.

Prije svega su članovi mjesne zajednice i volonteri očistili igralište od raslinja i nakupljenog lišća i materijala, zatim su obojali postojeće konstrukcije koševa i linije na terenu te su postavljeni novi golovi i mreže, košarkaške table, koševi i mrežice, a postavljena je i zaštitna ograda.

MZ Brig, ponosni na zajednički rad

„Ponosni smo i zahvalni što smo zajedničkim radom mjesne zajednice, volontera i u suradnji s Centrom za građansku suradnju napokon obnovili igralište i omogućili svima da sigurno i aktivno mogu provoditi svoje vrijeme, a projekt je koristan za sve građane i građanke, sportaše, rekreativce i mlade, kojih će, vjerujemo, biti još više u narednom periodu!“ kazao je predsjednik MZ Brig, Ivo Šušak i naglasio da je potrebno uključiti još više udruga, mjesnih zajednica i ostalih aktera u rješavanje lokalnih problema i poboljšanje uvjeta življenja svih stanovnika Širokog Brijega.  

Ukupna vrijednost projekta „Revitalizacija Velikog igrališta na Brigu“ je 8.356,86 KM, od čega sredstva podgranta u iznosu 4.254,85 KM, mjesna zajednica Brig je financijski doprinijela realizaciji projekta u iznosu od 3.645,76 KM, a volonterski doprinos stanovnika je u vrijednosti 456,25 KM.

Osnaživanjem kapaciteta mjesnih zajednica i uključivanjem aktera iz zajednice u rješavanje lokalnih problema potičemo zajednički rad na lokalnom razvoju i promoviramo pozitivne primjere društvene angažiranosti u zajednicama. 

Projekt „Revitalizacija Velikog igrališta na Brigu“ mjesne zajednice Brig iz Širokog Brijega realiziran je u okviru projekta „Snaga lokalnog – Zajedno za lokalni razvoj“ koji implementira Centar za građansku suradnju iz Livna i Udruženje građanki „Grahovo“ iz Bosanskog Grahova uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj – USAID.

cgslivno.org

Related Posts

U Janji na vakufskoj parceli proizvedeno 47 tona pšenice

Medžlis Islamske zajednice Janja od 2014. godine realizuje projekt unapređenja vakufske imovine s ciljem da se na toj imovini zasiju poljoprivredne kulture. Ovih dana je završena žetva pšenice na vakufskim parcelama, a ovogodišnji prinos iznosi 47 tona. Hafiz Omer-ef. Camić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Janja, kazao je za Fenu da je taj projekt jedan od dokaza […]

Gradski prevoz u Banja Luci neće biti obustavljen

On je dodao da je gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković obećao da će potpisati subvencije. Mijić je naglasio da su za sada dogovorene subvencije za sedmi mjesec, te napomenuo da prevoznici ne odustaju od svojih zahtjeva, a to je da se subencioniše dio nerentabilnih gradskih linija, kao i prigradski saobraćaj. Prema Mijićevim riječima, prema aktuelnom cjenovniku, mjesečna[…]