Najbolja djela na temu ‘Zemljo moja’: Sarajevski učenici radovima pokazali ljubav prema domovini

Ministarstvo za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo i JU Institut za razvoj preduniverzitetskog obrazovanja KS, uz podršku Vlade uputilo je učenicima osnovnih i srednjih škola Kantona Sarajevo javni poziv za odabir najboljeg rada na temu “Zemljo moja”.

Najbolji radovi učenika i učenica KS na temu “Zemljo moja” odabrani su danas, a za odabir istih formirane su dvije komisije koje su izabrale po tri najbolja učenička rada u svakoj kategoriji.

U kategorija likovnih radova prvo mjesto osvojila je Ella Franković, učenica Centra za slušnu i govornu rehabilitaciju. Drugoplasirana je Ejna Muhić, učenica OŠ “Meša Selimović”, dok je treće mjesto pripalo Sari Alić iz OŠ “Osman Nakaš”.

U kategoriji literarnih radova pobijedila je Nejla Mehmedoski, učenica Prve bošnjačke gimnazije, drugo mjesto pripalo je Šejli Šahić iz Srednje medicinske škole Jezero, dok je treće mjesto osvojila Sumeja Mešić, učenica Gimnazije Dobrinja.

Iz Instituta i Ministarstva čestitali su najuspješnijim učenicima i nastavnicima, koji su, kako navode, svojim radovima pokazali snagu i ljubav koju osjećaju prema domovini i njenim praznicima.

Učenici koji su osvojili prva tri najbolja mjesta u svakoj kategoriji radove će predstaviti sutra1. marta 2023. godine, u 11.00 sati u Bosanskom kulturnom centru, nakon dječje predstave pod nazivom “Gdje se krije svijet čarolije”, autora Dževada Hadžića, koja se realizira u okviru programa “Sjećanja – 1. mart”.

Izvor: radiosarajevo.ba