Nagrada za Adnu Šljivar, učenicu Gimnazije “Visoko”

Učenici Gimnazije “Visoko” se vole okušati u raznim vrstama umjetnosti, a jedna od njih je i fotografija. Asocijacija studenata Poljoprivredno – prehrambenog fakulteta objavila je fotokonkurs o temi “Zlatna jesen”. Učenica II c razreda Adna Šljivar poslala je svoju fotografiju na ovaj konkurs i osvojila 3. mjesto.

“Jesen je tema koja svakako ostavlja prostora za različite načine izražavanja. Na svaku temu trudim se odgovoriti u potpunosti i napraviti fotografije koje same po sebi šalju neku poruku i razlikuju se od onih klasičnih koje nas asociraju na zadatu temu. Biti korak ispred i razmišljati na način da napravite nešto što će sigurno biti unikatno i upečatljivo je glavna tajna dobre fotografije. Drago mi je što sam već na samim počecima bavljena ovom vrstom umjetnosti ostvarila neke rezultate koji mi svakako daju podstrek za dalja napredovanja. Ljubav prema fotografiji je nešto što se rodilo iznenada, ali je svakako zaintrigiralo moju maštu i motivisalo me da gledam svijet oko sebe drugim očima. Baviti se fotografijom i oprobati svoje vještine u ovome je svako nešto što bih preporučila svima. Dajte mašti prostora”, rekla je Adna.

Adna je već drugu godinu članica Novinarske sekcije Gimnazije “Visoko” i u timu je koji svakodnevno fotografijom bilježi aktivnosti o kojima pišemo. U prilogu je Adnina nagrađena fotografija.

Izvor: visoko.ba