Nagrada Vera Šnajder: 6.000 KM za dvije najbolje naučnice iz BiH

Nagrada Vera Šnajder, organizovana od strane Fondacije budućnosti u BiH,  u svojoj trećoj godini nastavlja svoju misiju slavljenja i podrške u traganju za znanjem u prirodnim i tehničkim naukama.

Nagrada Vera Šnajder, organizovana od strane Fondacije budućnosti u BiH,  u svojoj trećoj godini nastavlja svoju misiju slavljenja i podrške u traganju za znanjem u prirodnim i tehničkim naukama. Nazvana u čast profesorice Vere Šnajder, ova prestižna nagrada osnažuje istraživače u ranoj karijeri iz Bosne i Hercegovine da postanu globalni građani, donesu nova znanja i perspektive u našu zemlju, te obogate multikulturalne temelje.


Ciljevi Vera Šnajder nagrade:


Postati globalni građani

Nagrada Vera Šnajder njeguje globalno građanstvo pružajući mladim istraživačima transformativna iskustva i međunarodno izlaganje.


Podsticanje transfera znanja

Dobitnici nagrade donose vrijedna znanja i perspektive kako bi doprinijeli napretku bosanskohercegovačkog društva i akademske zajednice.


Jačanje multikulturalnih fondacija

Ova nagrada promoviše kulturnu razmjenu, njegujući jedinstvo i razumijevanje u raznolikom bosanskohercegovačkom društvu.


Otvorena treću godinu, Nagrada Vera Šnajder nudi grantove za putovanja do 6.000 KM izvrsnim dvjema studenticama prirodnih i tehničkih nauka. Prijave se primaju od 11. septembra 2023. do 11. oktobra 2023. godine.


Pridružite nam se u obilježavanju naslijeđa Vere Šnajder i ulaganju u budućnost Bosne i Hercegovine!


Za više informacija, kriterije i kako se prijaviti možete kliknuti ovdje.

Izvor: lonac.pro