Muzej sporta Banjaluka otvara svoja vrata u noći muzeja 21. maja

Muzej sporta Banjaluka pridružuje se obilježavanju Evropske noći muzeja otvarajući svoja vrata u noćnom terminu za posjetioce u utorak, 21. maja, navedeno je na zvaničnoj stranici Grada Banjaluka.

– Evropska noć muzeja je manifestacija koja se održava u više od 30 zemalja širom Evrope, a cilj joj je približiti kulturnu baštinu javnosti kroz različite tematske sadržaje i događaje. Ove godine, Muzej sporta u dvorani Borik obilježiće ovu manifestaciju sa bogatim programom, namijenjenim posjetiocima svih uzrasta. Rad muzeja u noćnom terminu 21. maja biće od 18.00 do 23.00 h – navedeno je u saopštenju.

Organizatori dodaju kako će biti održana i panel diskusija pod nazivom “Dvorana Borik iz mog ugla, mojih 50 u Boriku” u periodu od 19.00 do 20.00 časova ispred Muzeja sporta, a okupiće goste iz svijeta sporta: Milorada Karalića, Željka Ticu i Nebojšu Kuštrinovića koji će prenijeti svoja iskustva iz bogate istorije Borika.

– Nakon panel diskusije, a uz vođstvo kustosa Muzeja sporta, posjetioci će moći prisustvovati promociji aktuelne izložbe “50 godina dvorane Borik”, koja obuhvata bogatu zbirku sportskih artefakata, trofeja i fotografija iz istorije dvorane Borik – dodaju organizatori.

Izvor: ba.ekapija.com