Mostar domaćin natjecanja “Sigurno u prometu”

Na ovom natjecanju sudjeluje 15 školskih ekipa (po 4 učenika/učenice).

U organizaciji Mostarskog auto-moto kluba i Auto moto saveza u BiH, u subotu 27. travnja u dvorani Osnovne škole Silvija Strahimira Kranjčevića na Bijelom brijegu održava se 26. županijsko natjecanju učenika osnovnih škola, “Sigurno u prometu” za područje HNŽ-a.

Na ovom natjecanju sudjeluje 15 školskih ekipa (po 4 učenika/učenice).

Cilj natjecanja je da se učenici što više zainteresiraju za oblast cestovnog prometa, te da ih kroz nešto što je u ovom uzrastu njima blisko, znači kroz vještinu vožnje bicikla, pokušamo učiniti sigurnijim sudionicima u prometu. Cilj je da natjecatelji shvate značaj i ozbiljnost ove oblasti.

Natjecanje se sastoji iz teorijskog i praktičnog dijela. U teorijskom dijelu učenici se natječu u poznavanju prometni i sigurnosnih pravila, prema testovima za provjeru znanja učenika, njima prilagođenu. U praktičnom dijelu učenici se natječu u vještini vožnje biciklom, na prilagođenom poligonu.

Dvije najbolje školske ekipe, ekipe sa najmanje kaznenih bodova, sudjeluju na završnom međužupanijskom natjecanju koje će se održati 25. svibnja 2024.u Čapljini.

Izvor: bljesak.info