Mladi u Ilijašu na interaktivan i zabavan način učili o korupciji

Institut za razvoj mladih KULT je održao radionicu pod nazivom „Protiv korupcije se boriš kada progovoriš!“ u Ilijašu. Radionici su prisustvovali brojni srednjoškolci i studenti zainteresirani za temu korupcije i borbe protiv korupcije, te zainteresirani za učešće u kvizu koji im je dao priliku da pokažu ono što znaju ali i da saznaju nešto novo o ovoj temi.

Kviz o korupciji predstavlja edukativno zabavni sadržaj koji mlade na vrlo interaktivan način informira o različitim pojmovima koji se provlače kroz temu korupcije, o vrstama koruptivnih radnji, ali i zanimljivostima koje mladima mogu pomoći u podizanju svijesti o štetnosti korupcije u svim segmentima društva i neophodnosti borbe protiv korupcije.
Kvizz2

Nakon kviza, u nastavku radionice učesnici su diskutovali o različitim oblicima korupcije kao i o prisutnosti korupcije u njihovoj lokalnoj zajednici. Bila je to prilika da se i na ovaj način mladima u manjim lokalnim zajednicama pruži prilika da saznaju nešto više o korupciji, koja je široko rasprostranjena u našem društvu. Mladi su stekli nova poznanstva, usvojili nove informacije koje će im sigurno biti od koristi u budućnosti i odlično se zabavili!

Radionica „Protiv korupcije se boriš kada progovoriš“ održana je u Biznis centru u Ilijašu, koji je ustupio prostor mladima za ovaj događaj.

Kvizz3

Ovo je samo jedna u nizu aktivnosti u okviru inicijative Reci NE korupciji u Kantonu Sarajevo, koju realizira Institut za razvoj mladih KULT. Inicijativa se provodi uz podršku Ambasade Kraljevine Nizozemske.

Izvor: mladi.org

Related Posts

Umjetnost je ženskog roda: tokom kampanje #16 dana aktivizma besplatna projekcija filma „Ne gledaj mi u pijat“ za gledatelje iz zemalja Zapadnog Balkana

Da umjetnost i kultura, kada im se pruži prilika, mogu kreirati prostor za razmišljanje i razgovor o vrlo važnim, društvenim temama potvrdit će Sarajevo Film Festival i Institut za razvoj mladih KULT koji će u narednim danima temu rodne ravnopravnosti staviti u fokus javnosti i stvoriti prilike za iniciranje pozitivnih promjena u društvu. Povodom početka globalne kampanje […]

U Livnu održane dvije obuke za unaprijeđene kapaciteta lokalnih udruga i organizacija

Centar za građansku suradnju iz Livna je u prethodnom periodu organizirao dvije obuke za unaprjeđenje vlastitih kapaciteta ali i kapaciteta lokalnih organizacija civilnog društva i udruga koje su pokazale interes za sudjelovanje. Prva obuka je održana na teme „Pisanje projekata i Namicanje sredstava“, a trener na obuci je bio Zlatko Sarić. Sudionici obuke su osim teoretskog dijela[…]