Mladi u Ilijašu na interaktivan i zabavan način učili o korupciji

Institut za razvoj mladih KULT je održao radionicu pod nazivom „Protiv korupcije se boriš kada progovoriš!“ u Ilijašu. Radionici su prisustvovali brojni srednjoškolci i studenti zainteresirani za temu korupcije i borbe protiv korupcije, te zainteresirani za učešće u kvizu koji im je dao priliku da pokažu ono što znaju ali i da saznaju nešto novo o ovoj temi.

Kviz o korupciji predstavlja edukativno zabavni sadržaj koji mlade na vrlo interaktivan način informira o različitim pojmovima koji se provlače kroz temu korupcije, o vrstama koruptivnih radnji, ali i zanimljivostima koje mladima mogu pomoći u podizanju svijesti o štetnosti korupcije u svim segmentima društva i neophodnosti borbe protiv korupcije.
Kvizz2

Nakon kviza, u nastavku radionice učesnici su diskutovali o različitim oblicima korupcije kao i o prisutnosti korupcije u njihovoj lokalnoj zajednici. Bila je to prilika da se i na ovaj način mladima u manjim lokalnim zajednicama pruži prilika da saznaju nešto više o korupciji, koja je široko rasprostranjena u našem društvu. Mladi su stekli nova poznanstva, usvojili nove informacije koje će im sigurno biti od koristi u budućnosti i odlično se zabavili!

Radionica „Protiv korupcije se boriš kada progovoriš“ održana je u Biznis centru u Ilijašu, koji je ustupio prostor mladima za ovaj događaj.

Kvizz3

Ovo je samo jedna u nizu aktivnosti u okviru inicijative Reci NE korupciji u Kantonu Sarajevo, koju realizira Institut za razvoj mladih KULT. Inicijativa se provodi uz podršku Ambasade Kraljevine Nizozemske.

Izvor: mladi.org