“Mlade pokreni, zajednicu promjeni”

Kako do bespovratnih sredstava za implementaciju projektnih ideja ili pokretanje vlastitih mikrobiznisa? Koji su kriteriji za apliciranje? Šta je to lonac.pro a šta Start-up studio? Na sva pitanja odgovore su dali članovi Omladinske banke Zenica.

🥳U nedelju, 19.02. je zvanično završena edukacija iz pisanja projekata i mikrobiznisa kroz program Omladinske banke Zenica, koja je implementiranja kroz projekt Omladinske banke “Mlade pokreni, zajednicu promijeni”. 

Edukacija je privukla veliko interesovanje mladih različitih dobnih skupina,srednjoškolaca, studenata, nezaposlenih, te su sami učesnici pokazali veliko interesovanje za pisanje i realizaciju projekata te pokretanje vlastitih biznisa.


Sa učesnicima imali su priliku razgovarati te pobliže ih upoznati sa:

💁 Rezultatima koji su postignuti u Omladinskoj banci Zenica od osnivanja pa sve do sada,
💁 Lonac.pro zajednicom te novom platformom, njenim mogućnostima te prilikama koje nudi,
💁 Bespovratnim sredstvima koje nude Fondacija Mozaik u saradnji sa gradom Zenica, koja se transparentno raspoređuju u sklopu poziva,
💁 Načinom apliciranja na grant za projekt, koji su kriteriji i način ispunjavanja aplikacije na lonac.pro,
💁 Kako aplicirati na grant za mikropreduzetništvo, koji su kriteriji i način ispunjavanja aplikacije na lonac.pro,
💁 Startup Studio-u i mogućnost za apliciranja za sufinanciranje u iznosu od 40.000 KM za biznis ideje.


🥳Sami kraj projekta obilježili su praktičnom vježbom “Napisi svoju projekt ideju” gdje su mladi imali priliku da primjene naučeno znanje te uz pomoć odbora Omladinske banke koriguju projekte i dobiju smjernice za dalje pisanje.


Tim Omladinske banke Zenica se nada da će učesnici odlućiti da apliciraju na trenutno otvoreno poziv Omladinske banke Zenica te da su ih barem malo ohrabrili i motivisali u tome. Također poručuju da tim Omladinske banke Zenica stoji na raspolaganju svim mladima za pojašnjenje određenih pitanja unutar poziva te pomoć pri kasnijoj realizaciji projekata i mikrobiznisa.

🥳Zahvaljujemo se svima na učešću i interesovanju za ovaj projekt.


#OmladinskaBankaZenica #GradZenica #OmladinskeBanke #FondacijaMozaik #lonacpro #AktivizamUZenici #mikroprrduzetnistvoZenica #MladiVolonteri #SvicarskauBiH #SwedenSupports

Izvor: lonac.pro