MI-BOSPO podrška obrazovanju: Posjeta JU OŠ Husino Tuzla

Kako bi se na jedan vrlo kvalitetan i stručan način isporučivali nastavni sadržaji, te nesmetano izvodili nastavni procesi vrlo je važna adekvatna nastavna oprema. MI-BOSPO podržava obrazovanje i inicijative koje su korisne za obrazovanje budućih generacija, te je iz tog razloga pružio podršku JU OŠ Husino Tuzla, kojoj je za potrebe i poboljšanje nastavnih procesa i održavanje kulturnih manifestacija donirao muzički razglas.

“Osnovna škola Husino je škola koja pridaje veliki značaj multietničkoj saradnji, toleranciji i poštivanju različitosti. Škola broji 97 učenika i istu pohađaju učenici različitih konfesija. Kako bismo pokazali ljepotu različitosti, za sve blagdane i praznike priređujemo različite kulturne manifestacije, međutim nismo imali adekvatnu muzičku opremu. Zahvalni smo MI-BOSPO-u za uručenu donaciju i što prepoznaje značaj pružanja podrške obrazovanju. Zahvaljujući doniranoj opremi naši nastavni procesi, kao i kulturni sadržaji će uveliko biti kvalitetniji i djeci zanimljiviji.” – izjavila je Mirsada Baraković, direktorica JU OŠ Husino.

MI-BOSPO smatra da je podrška obrazovanju od izuzetnog značaja za društvo, ističući pri tome obrazovanje budućih generacija. Vrijeme u kojem živimo nalaže inovativniji pristup u nastavi tako da vjerujemo da će ovaj naš doprinos obogatiti izvedbu planiranih nastavnih i kulturnih aktivnosti.

“Upravi, nastavnom osoblju i učenicima ove škole MI-BOSPO želi mnogo uspjeha i sreće u radu.”

Izvor: akta.ba