Međunarodni dan volontera: Humanitarna svirka grupe Dernex u City Pub-u

U ponedjeljak, 5. decembra obilježava se Međunarodni dan volontera, a Udruženje “Ruku na srce” će ovaj dan obilježiti humanitarnom svirkom grupe Dernex u okviru akcije “Nijedno dijete bez paketića”.

Svirka će biti održana u ponedjeljak 5. decembra u sarajevskom City Pub-u, sa početkom u 21h.

Mnogo nam znače naši volonteri jer njihovim radom i zalaganjem uspijevamo realizovati sve naše akcije. Upravo zato ćemo na njihov praznik slaviti naše zajedničke uspjehe, a ujedno biti humani.

Posjetioci će dolaskom na svirku podržati našu zimsku čaroliju jer ćemo na istoj prikupljati novčane donacije za akciju “Nijedno dijete bez paketića”. Svi koji budu željeli mogu donirati i slatkiše, igračke (koje ne moraju biti nove, važno je da su očuvane), grickalice, školski pribora ili čak gotove paketiće.

Veliku zahvalnost dugujemo članovima grupe Dernex, koji već drugi put na ovaj način podržavaju našu akciju, kao i predstavnicima sarajevskog City Pub-a koji su ustupili prostor za održavanje ovog događaja.

Pozivamo sugrađane da nam se pridruže, kako u zabavi, tako i u nastojanjima da i ove zime skupa izmamimo što veći broj osmijeha na licima najmlađih.

Izvor: mreza-mira.net

Related Posts

Do 10. februara prijave za dodjelu privremenih lokacija za osmomartovsku prodaju

Grad Banja Luka raspisao je Javni oglas o dodjeli lokacija za privremeno zauzimanje javne površine za prigodnu osmomartovsku prodaju, prema kriterijumu najvišeg iznosa. Predmet dodjele je 20 lokacija na Trgu Krajine, koje će se moći koristiti u periodu od 05. do 09. marta 2023. godine. Pravo učešća imaju registrovani samostalni preduzetnici sa teritorije grada Banje Luke, koji […]

BH Telecom pravi filmove o historiji Bosne i Hercegovine

Generalni direktor BH Telecoma Sedin Kahriman danas je sa bliskim saradnicima održao sastanak sa renomiranim bh. rediteljima i filmskim radnicima. Na sastanku se razgovaralo o dosadašnjoj saradnji koja već sada ulazi u svoju četvrtu godinu, trenutnim otvorenim projektima, te o nastavku saradnje u okviru BH ContentLab platforme. Generalni direktor Kahriman se zahvalio prisutnim i kroz kratku retrospektivu[…]