MEĐUNARODNI DAN SOCIJALNOG RADA – WORLD SOCIAL WORK DAY

Svakog trećeg utorka u mjesecu martu obilježava se Međunarodni dan socijalnog rada. “Poštivanje različitosti kroz zajedničko društveno djelovanje” ovogodišnji je moto povodom obilježavanja ovoga dana.

MEĐUNARODNI DAN SOCIJALNOG RADA - WORLD SOCIAL WORK DAY

Međunarodni dan socijalnog rada, odlukom Međunarodne federacije socijalnog rada – International Federation of Social Workers (IFSW), obilježava se svakog trećeg utorka u mjesecu martu. Cilj obilježavanja ovog dana je podizanje svijesti o socijalnom radu, poslu kojeg obavljaju socijalni radnici, trudu kojeg ulažu, kao i o položaju socijalnih radnika.

Ovogodišnja poruka koju je usvojila IFSW glasi:“Poštivanje različitosti kroz zajedničko društveno djelovanje

Profesija socijalnog rada je humana profesija i ima u fokusu čovjeka, njegove potrebe i cjelokupnu životnu situaciju. S tim u vezi, socijalni radnici su tu i pružaju nesebičnu podršku za svakoga ko se nađe u stanju naglašene socijalne potrebe i potrebna mu je pomoć prilikom pronalaska resursa za rješavanje problemske situacije u kojoj se nalazi.

Svim kolegicama i kolegama koje savjesno i s ljubavlju obavljaju ovaj posao, iskrene čestitke povodom Dana socijalnog rada!

Izvor: lonac.pro