Manifestacija „Svijet u jednom gradu“ u Mostaru

Manifestacija “Svijet u jednom gradu” održava se u utorak, 4. travnja s početkom u 14:00 sati u Mostaru.

Projekat „Svijet u jednom gradu“ podrazumijeva prezentaciju 30 učenika Koledža ujedinjenog svijeta u Mostaru (UWC Mostar) iz 30 različitih zemalja svijeta koji će svoje tradicionalne nošnje i kulture predstaviti na Starom mostu u Mostaru.

Studentica druge godine Studija turizma, Iman Dilberović, je inicijator ovog projekta koji je realiziran u suradnji s voditeljicom studija prof. Amelom Piralić, Adlom Velagić, Koordinatoricom za odnose s javnošću i komunikacije UWC Mostar i Harisom Idrizom, rukovoditeljom odjela za razvoj i suradnju UWC Mostar.

Na ovom projektu radimo aktivno četiri do pet mjeseci. Uzimajući u obzir činjenicu da oblast turizma treba stalno unapređivati, došla sam na ideju da realiziramo ovaj projekt kojim ćemo ujedno doprinijeti promociji Studija turizma, Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru, Koledžu ujedinjenog svijeta u Mostaru i našeg grada. Također cilj je napraviti promotivni video koji će se prikazivati na različitim medijima i društvenim mrežama, i na taj način želimo potaknuti mlade ljude da se upišu na Studij turizma, ali i predstaviti svijet u našem gradu i pozvati turiste u Grad Mostar”, navodi Dilberović.

Zadovoljstvo nam je biti dio ovog projekta koji je primjer dobre suradnje i odlične studentske inicijative. Uzimajući u obzir sve pozitivne reakcije na tradicionalni događaj u organizaciji Koledža “Put oko svijeta za 80 minuta” koji predstavlja svjetske tradicije i kulture, smatramo da projekt “Svijet u jednom gradu” može značajno doprinijeti promociji Grada Mostara u svijetu. Posebno s obzirom da promotivni video planiramo predstaviti i koledžima iz 18 zemalja svijeta” izjavila je Adla Velagić.

Prezentacija projekta će biti održana 4. travnja 2023. u 14 sati na Starom mostu u Mostaru.

Zahvaljujemo se Ministarstvu obrazovanja, znanosti, kulture i športa HNŽ na podršci u realizaciji ovog projekta.

Izvor: obican.info