Likovni konkurs na temu zaštite životne sredine traje do 21. juna

Likovni konkurs „ŽIVOT JE LIJEP KADA BRINEMO O PLANETI“, koji za osnovce u Kantonu Sarajevo traje do 21. juna, ima za cilj podizanje svijesti mladih o važnosti zaštite životne sredine i očuvanja biološke raznovrsnosti

Kompanije Stanić Trade i LG Electronics su, uz saglasnost Ministarstva za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo, pokrenule pilot projekat namijenjen učenicima osnovnih škola, čija je osnovna tema zaštita životne sredine. Osnovci će sve do 21. juna imati priliku da kroz slobodni likovni stil daju svoje odgovore na temu „ŽIVOT JE LIJEP KADA BRINEMO O PLANETI“, a najbolji radovi će osvojiti vrijedne LG robne nagrade za svoje škole.

Cilj konkursa je da kod mladih podigne svijest o važnosti zaštite životne sredine i očuvanja biološke raznovrsnosti, bez koje nema života na Zemlji, te da im pomogne da kroz jedan maštovit i kreativan proces usvoje principe ekološki odgovornog ponašanja u svakodnevnom životu. Mladi imaju jedinstvenu priliku da korištenjem različitih likovnih tehnika i formata izraze svoj odnos prema prirodi i ujedno pokažu da će se u budućnosti hrabro nositi sa svim ekološkim izazovima.

Stručni žiri će proglasiti pet najboljih individualnih radova u posljednjoj sedmici juna 2024. godine koji će osvojiti vrijedne LG klima uređaje odličnih performansi kako za ljetni, tako i za zimski period, što bi omogućilo ugodan boravak u učionici po povratku u školske klupe.

Stanić Trade i LG Electronics poziva sve osnovce, njihove nastavnike, roditelje i staratelje da nam se pridruže u cilju podizanja svijesti o važnosti zaštite okoliša kako bismo zajedno stvorili osnovu za bolje sutra naše planete.

Dostavljanje takmičarskih radova vrši se putem pošte ili lično na adresu društva Stanić Trade d.o.o Sarajevo: ulica Boce br. 9, 71240 Hadžići do 21. juna 2024. godine uz naznaku „Za nagradni konkurs ŽIVOT JE LIJEP KADA BRINEMO O PLANETI“. Uz radove potrebno je poslati i potpisanu saglasnost roditelja/staratelja, kako bi se rad uzeo u razmatranje.

Više informacija o likovnom konkursu i načinu prijave možete pronaći na linku.

Izvor: radiosarajevo.ba