Kreativan i inovativan način učenja: Univerzitet SSST kreće sa Zimskom akademijom za srednjoškolce

Univerzitet Sarajevo School of Science and Technology (SSST) u periodu od 16. do 20. januara 2023. godine, učenicima svih srednjih škola u Bosni i Hercegovini pruža jedinstvenu priliku da dožive iskustvo studiranja ovdje kroz SSST Zimsku akademiju.

Kroz petodnevni program, srednjoškolci iz cijele Bosne i Hercegovine na kreativan i interaktivan način uče o kompjuterskim naukama, ekonomiji, biznisu i poduzetništvu, političkim naukama, diplomatiji i međunarodnim odnosima, medicini, stomatologiji, farmaciji, te razvijanju video-igara.

Svi polaznici imaju jedinstvenu priliku uvjeriti se u izvanredne uvjete i mogućnosti studija po svjetskim standardima na najbolje rangiranom privatnom univerzitetu u regiji. Kroz raznovrsne, inovativne i intenzivne aktivnosti, srednjoškolci će steći nova znanja i vještine, razmijeniti iskustva te upoznati se i družiti sa profesorima i studentima SSST-a.

Zimska akademija je prvenstveno namijenjena učenicima četvrtih razreda srednjih škola koji razmišljaju o predstojećem studiju, ali polaznici mogu biti i srednjoškolci nižih razreda, kao i svi ostali zainteresirani za studij i SSST.

Uz priliku da se istaknu kao ambiciozni, kreativni i izvanredni pojedinci kojima je mjesto među najboljima, polaznici SSST Zimske akademije dobijaju i certifikate o završenim obukama i priliku da uđu u krug najboljih kandidata i stipendista SSST-a.

Zimska Akademija 2023 će se održati u kampusu Univerziteta SSST, na adresi Hrasnička cesta 3a, Ilidža.

Kotizacija za učešće iznosi 50 KM te su svakog dana obezbjeđeni ručak, kao i kreativne radionice sa studentima Univerziteta SSST.

Sve informacije zainteresirani kandidati mogu dobiti putem web stranice ssst.edu.ba, pozivom na broj telefona 033/975-002 ili putem email adrese proffice@ssst.edu.ba.

Izvor: klix.ba