Košarkaška porodica Jovičić (FOTO, AUDIO)

Ognjenka Jovičić iz Gradiške je prvi  ženski strateg u BiH sa FIBA sertifikatom. Ognjenka je trener u  Košarkaškom klubu ”Lider“ koji je uspješan u  svim uzrasnim kategorijama na takmičenjima.

Gostujući u emisiji “Ženski magazin” Ognjenka Jovičić je rekla da je ispit za dobijanje ovog zvanja polagala u Grčkoj, a priznanje su joj uručili Horhe Garbahosa, predsjednik FIBA Evrope i proslavljeni španski reprezentativac, te Kamil Novak, izvršni direktor svjetske kuće košarke.

Na  ovu prestižnu diplomu  je posebno ponosna kako kaže jer je to najbolja stvar koja joj se  dogodila u profesionalnom životu i imala  je priliku  da uči od najboljih u košarci.

Ona je i majka dva dječaka i jedne djevojčice koji takođe treniraju košarku, jer su kroz njen rad i oni zavoljeli ovaj sport  i  sada  je kompletna porodica Jovičić  prisutna na košarkaškim terenima.

Po mišljenju Jovičićeve svakodnevno se susreće sa djecom koja nisu aktivna pa je potrebno  djeci školskog uzrasta  uvesti više fizičke aktivnosti kako bi što manje provodili vremena  pored računar i telefona.

Prema njenim riječima snaga svakog trenera su upornost, rad i angažovanje svih resursa u klubu.

S.Mališ

Poslušajte novo izdanje emisije „Ženski magazin“

Izvor: rtv-gradiska.com