Korisnik LEP Mostar Josip Đevenica pokrenuo biznis

Gospodin Josip Đevenica iz Mostara je kao korisnik projekta Podrška mladim u zapošljavanju u IT sektoru uspješno prošao obuku Pokreni svoj posao, nakon čega je razvio poslovni plan i osnovao obrt „iW3B“.

Josip je imao želju i sklonost da pokrene svoj posao u oblasti web dizajna i digitalnog marketinga, pa se pojavila prilika da to pretoči u stvarnost kroz prijavu na javni poziv za podršku nezaposlenima koji je objavljen od strane lokalnog opartnertstva za zapošljavanje Mostar.

Projekt mu je osigurao grant u vidu kompjuterske opreme potrebne za pokretanje biznisa.

Djelatnost obrta je izrada web stranica, digitalni marketing, snimanje i slikanje dronom.

Više o obrtu i uslugama koje nudi na stranici https://iwebcompany.com/

REDAH u partnerstvu sa  Gradom Mostarom, Sveučilištem u Mostaru, kompanijom IT odjel d.o.o. Mostar i Službom za zapošljavanje HNŽ/HNK, započinje provedbu projekta „PODRŠKA MLADIM U ZAPOŠLJAVANJU U IT SEKTORU“, koji će trajati 21 mjesec ukupne vrijednosti 400.182 KM, od čega je iznos grant sredstava EU 312.932 KM. Projektom se namjerava smanjiti nesklad između trenutno evidentiranog velikog broja nezaposlenih mladih osoba i izražene potrebe firmi iz IT sektora za određenim profilom zanimanja. Lokalno partnerstvo će planiranim aktivnostima pokrenuti proces koji će stvoriti metode i alate za dugoročnu održivost kroz Lokalni akcioni plan za zapošljavanje Grada Mostara.

Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Mostar je jedno od 20 partnerstava uspostavljenih u BiH u okviru projekta “Podrška Evropske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – Faza II” (LEP II), kojeg Evropska unija financira s 4 miliona eura, a provodi Međunarodna organizacija rada (MOR). Ovaj projekat ima za cilj da kroz lokalna partnerstva za zapošljavanje doprinese poboljšanju zapošljavanja u lokalnim zajednicama i unaprijedi vještine i prilike za zapošljavanje osoba u nepovoljnom položaju na tržištu rada.

Za više informacija o projektu LEP II, posjetite www.partnerstvo.ba i kanale društvenih mreža (Instagram, Facebook, Twitter i YouTube).

Josip DJevenica 2

Izvor: redah.ba