Konjički mališani priredili zanimljiv program pod nazivom “Gradu s ljubavlju”

U povodu Dana grada Konjica 16. juna danas su konjički vrtići “Zulejha Begeta” i “Happy Kids” uz pokroviteljstvo Grada Konjica, na malom trgu pored Gradske uprave Konjic, upriličili bogat program pod nazivom “Gradu s ljubavlju”.

Pjesmom, recitacijama, igrokazima i plesom uz pomoć odgajateljica, mališani su pokazali koliko vole svoj grad i koliko se vesele svakoj novoj prilici da pokažu usvojeno znanje i stečene vještine u vrtićima.

“Svake godine želimo da sa polaznicima naših vrtića pošaljemo jake poruke koje govore o miru, slozi, ljubavi, prijateljstvu i zajednici, a sve u povodu Dana grada Konjica. Zahvalni smo Gradu Konjicu i sretni, što smo godinama dio bogatog jednomjesečnog programa kojim zajedno obilježavamo godišnjicu prvog pomena Konjica u pisanim dokumentima. Razvijanje ljubavi prema gradu, prema našoj domovini naš je zadatak i na ovaj način pokazujemo koliko smo u tome uspjeli. Potrudli smo se da osim zabavnog programa i dekoracija koju smo izradili sa našim mališanima, bude bogata i zanimljiva”, kazale su direktorice konjičkih vrtića Dženana Mustafić i Lejla Čolaković čestitajući svim sugrađanima Dan grada.

Program konjičkih vrtića i ove je godine privukao pažnju roditelja polaznika vrtića i građana koji su se pridružili mališanima u obilježavanju Dana grada Konjica.

Izvor: klix.ba