Konferencija “Turizam obogaćuje: Turizam razvojna šansa Republike Srpske”

Unija udruženja poslodavaca Republike Srpske u četvrtak, 16. juna 2022. godine, u velikoj sali Kulturnog centra „Banski dvor“ u Banjoj Luci, sa početkom u 9 časova, u saradnji sa Ministarstvom trgovine i turizma u Vladi Republike Srpske uz podršku USAID Projekta za razvoj održivog turizma u Bosni i Hercegovini, organizuje konferenciju “Turizam obogaćuje: Turizam razvojna šansa Republike Srpske“.

“Izuzetna nam je čast najaviti da će se kroz razmjenu znanja i iskustava, identifikovati najefikasniji načini punog iskorištavanja turističkih potencijala Republike Srpske, kao i dati adekvatni odgovori na stalne promjene u sektoru prouzrokovane globalnim promjenama”, kažu organizatori.

Kroz panel diskusije biće razmotreni strateški pravci razvoja turizma i uticaj turizma na ekonomski razvoj Republike Srpske, razvoj turističkih proizvoda i ljudskih potencijala u turizmu te prezentovani primjeri dobre prakse u turizmu Republike Srpske.

S obzirom na posvećenost daljem razvoju turizma u Republici Srpskoj potvrđenu kroz usvajanje Strategije razvoja turizma Republike Srpske 2021 – 2027, organizatori predviđaju učešće predstavnika ministarstava, turističkih organizacija, međunarodnih i domaćih institucija i organizacija te poslodavaca koji posluju u sektoru turizma i ugostiteljstva.

Agenda događaja je dostupna OVDJE.

Izvor: akta.ba

Related Posts

U Janji na vakufskoj parceli proizvedeno 47 tona pšenice

Medžlis Islamske zajednice Janja od 2014. godine realizuje projekt unapređenja vakufske imovine s ciljem da se na toj imovini zasiju poljoprivredne kulture. Ovih dana je završena žetva pšenice na vakufskim parcelama, a ovogodišnji prinos iznosi 47 tona. Hafiz Omer-ef. Camić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Janja, kazao je za Fenu da je taj projekt jedan od dokaza […]

Gradski prevoz u Banja Luci neće biti obustavljen

On je dodao da je gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković obećao da će potpisati subvencije. Mijić je naglasio da su za sada dogovorene subvencije za sedmi mjesec, te napomenuo da prevoznici ne odustaju od svojih zahtjeva, a to je da se subencioniše dio nerentabilnih gradskih linija, kao i prigradski saobraćaj. Prema Mijićevim riječima, prema aktuelnom cjenovniku, mjesečna[…]