Ko osniva obrt u Posušju biće oslobođen plaćanja taksi i u 2023.

U cilju olakšanja procedure registracije, Općina Posušje i ove godine nastavlja s praksom oslobađanja plaćanja taksi pri otvaranju novih obrta.

– Ova mjera je zasigurno motivirajući čimbenik da se budući poduzetnici lakše odluče na pokretanje svoje poslovne ideje, bilo samostalno ili kroz dodatne poticajne mjere. Tome u prilog govore i brojke. Od 2019. kada je prvi put uvedena do danas ukupno je otvoreno njih 140, od toga 47 u protekloj godini. Njihova stuktura je šarolika od uslužnih djelatnosti, uzgoja voća, povrća i domaćih životinja, tradicionalno zastupljene na ovim područjima, do visokosofisticiranih poput inormatičkih programera – navode na općinskom sajtu.
Ovo nisu jedine mjere podsticaja koje provodi Općina Posušje. I ove godine predviđen je novčani fond za sufinanciranje troškova osnivanja i registracije poduzetnika – početnika u gospodarstvu, potpora se daje i očuvanju tradicionalnih i starih obrta i djelatnosti koje se mogu obavljati kao domaća radinost, kao i poticaj ženama poduzetnicama.

Izvor: ba.ekapija.com