KFC poziva radnike McDonald'sa koji su ostali bez posla da postanu dio njihovog kolektiva

Vijest da se u Bosni i Hercegovini zatvaraju restorani američkog giganta brze hrane McDonald's, rastužila je njegove ljubitelje, no daleko bitnija tema bio je gubitak radnih mjesta ljudi koji su bili njegovi zaposlenici. Dobra vijest je ta da je pred njima prilika za novi početak.

Kako portal Klix.ba saznaje, čini se da će oni uskoro dobiti priliku za novi početak, i to u djelatnosti u kojoj već imaju iskustva.

Rješenje stiže iz Kentucky Fried Chickena (KFC) koji je prošle godine otvorio svoj prvi restoran u BiH. Kako je i sam u fazi širenja poslovanja, pa samim tim i svog kolektiva, pozvali su sve radnike s ovakvom vrstom iskustva, da se, shodno planu otvaranja, prijave na njihov oglas za posao.

Naime, drugi najveći svjetski lanac restorana brze hrane KFC je prvi restoran u BiH otvorio u avgustu prošle godine, a drugi u decembru. Oba objekta se nalaze u Sarajevu, a kompanija TASTRA Sarajevo kao ekskluzivni nosilac ove franšize za našu zemlju potvrdila nam je da ove godine nastavljaju širenje KFC-a i u ostalim bh. radovima.Upravo zato, KFC kontinuirano radi na širenju svog tima, pružajući priliku svima koji to žele da tokom narednih mjeseci, uključujući potrebnu obuku, postanu dio njega.

Izvor: ba.ekapija.com