Kenan je “zaledio” fakultet kako bi slijedio svoju strast: Stare automobile pretvara u nove

Tokom prvih godina fakulteta je shvatio da ga ekonomija ne ispunjava onako kako bi želio.

Kenan Hasagić iz mjesta Hlapćevići u Visokom je mladić koji je pronašao svoju strast i svoj put u svijetu restauracije automobila.

Kao dječak, oduvijek je bio fasciniran automobilima. Gledajući svog oca kako strpljivo radi na restauraciji starih automobila postepeno je razvijao svoju ljubav prema ovom zanatu. Kako je odrastao, postao je svjestan da mu ova strast leži u srcu, iako je započeo studij na Ekonomskom fakultetu.

Nakon što je završio Gimnaziju, upisao je fakultet. Međutim, tokom prvih godina fakulteta je shvatio da ga ekonomija ne ispunjava onako kako bi želio. Odlučio se hrabro suočiti s vlastitim snovima i zalediti fakultet kako bi slijedio svoju strast.

Sa svojim ocem, Kenan je otvorio autoservis “Jack”, gdje su se posvetili restauraciji kombija i drugih vozila. U početku su se često svađali jer je Kenan mislio da je posao lakši nego što jest, no otac mu je uvijek bio uzor i podrška. Shvatio je da je restauracija dugotrajan proces koji zahtijeva strpljenje i preciznost, piše Visoko.ba.

Sa svakim restauriranim vozilom je rastao kao stručnjak i postajao sve bolji u svom poslu. Njihov autoservis je postao poznat po visokoj kvaliteti usluge, a vozila koja su restaurirali sada su ponosno vozila evropskih zemalja poput Švicarske, Austrije, Njemačke, Holandije i mnogih drugih.

Izvor: studomat.ba