Kampanja “NacioNElizam”

U ovim pomalo tmurnim decembarskim danima vam predstavljam jednu pozitivnu priču pod nazivom “NacioNElizam”

Naime, riječ je o inicijativi pokrenutoj od strane mladih ljudi koja je ugledala svjetlo dana 06.10.2020. godine sa ambicioznom misijom koja predstavlja naše bosanskohercegovačko društvo konačno kao cjelinu. Prepoznali smo podjele sa kojima se susrećemo u svim segmentima djelovanja društva kao razlog zbog kojeg, nažalost, naša budućnost ostaje uskraćena za progresivniji napredak. 

Na putu ka ostvarenju naše misije do sada smo okupili 3 lokalna tima (Sarajevo, Višegrad i Gradačac) koji će aktivno raditi prvenstveno na dizanju svijesti građana o problemu nacionalizma u Bosni i Hercegovini, te važnosti izgradnje mira za prosperitetniju budućnost svih nas. Pored toga, članovi kampanje će raditi i na realizovanju aktivnosti kao što su edukacije, okrugli stolovi, ulične akcije, konferencije, razmjene, seminari i sl. na kojima će svi zainteresovani građani imati priliku učešća.

Ovih dana radimo na pripremanju istraživanja koje ćemo uskoro sprovesti na temu mladih i nacionalizma. Naime, pokušati ćemo saznati kako ovaj problem vide mladi ljudi, koliko (ne)poznaju efekte i posljedice istog, te koliko uopšte smatraju da je on zastupljen u našem društvu i kako bi se trebao riješiti. 

Stay tuned za više informacija 🙂 

Reći ću vam samo da početkom 2021. godine planirate prisustvo na našim edukacijama o terminima nacionalizma, multikulturalizma i izgradnje mira u BiH.

  • Zapratite našu instagram stranicu @nacionelizam za više informacija o kampanji i samom edukativnom sadržaju na platformi. 

Ukoliko i ti želiš da budeš dio pozitivnih promjena u našoj državi po pitanju ovog problema, ili želiš da grad iz kojeg dolaziš postane lokalni tim jedne ovakve inicijative, prijavi se na link: 

Nismo pristali na podjele, nametnute su nam!

lonac.pro

Related Posts

Iskoristi bespovratna sredstva za ulaganja iz dijaspore u Općini Ključ

Iskoristi bespovratna sredstva i investiraj u Bosni i Hercegovini U Općini Ključ je otvoren javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava osobama iz dijaspore koje su već pokrenule ili žele pokrenuti biznis u Bosni i Hercegovini. Raspoloživi fond za podršku osobama iz dijaspore za pokretanje poslovnog poduhvata u Jajcu iznosi 40.000 KM. Prosječan iznos zahtjeva sa kojim se može aplicirati za […]

#MOBA porodica predstavlja Maju Bojanić iz Dervente

Postala je svjesna koliko volonterstvo znači za samu osobu i koliko je može promijeniti u pozitivnom smislu #MOBA porodicu  čini mreža Omladinskih banaka iz 52 opštine/općine/grada širom Bosne i Hercegovine u kojoj se razvijaju prijateljstva, usavršavaju lične vještine i doprinosi zajednici. Omladinske banke vjeruju da su mladi sadašnjost, a ne samo budućnost i znaju da se mladi mogu razvijati[…]