Kampanja “NacioNElizam”

U ovim pomalo tmurnim decembarskim danima vam predstavljam jednu pozitivnu priču pod nazivom “NacioNElizam”

Naime, riječ je o inicijativi pokrenutoj od strane mladih ljudi koja je ugledala svjetlo dana 06.10.2020. godine sa ambicioznom misijom koja predstavlja naše bosanskohercegovačko društvo konačno kao cjelinu. Prepoznali smo podjele sa kojima se susrećemo u svim segmentima djelovanja društva kao razlog zbog kojeg, nažalost, naša budućnost ostaje uskraćena za progresivniji napredak. 

Na putu ka ostvarenju naše misije do sada smo okupili 3 lokalna tima (Sarajevo, Višegrad i Gradačac) koji će aktivno raditi prvenstveno na dizanju svijesti građana o problemu nacionalizma u Bosni i Hercegovini, te važnosti izgradnje mira za prosperitetniju budućnost svih nas. Pored toga, članovi kampanje će raditi i na realizovanju aktivnosti kao što su edukacije, okrugli stolovi, ulične akcije, konferencije, razmjene, seminari i sl. na kojima će svi zainteresovani građani imati priliku učešća.

Ovih dana radimo na pripremanju istraživanja koje ćemo uskoro sprovesti na temu mladih i nacionalizma. Naime, pokušati ćemo saznati kako ovaj problem vide mladi ljudi, koliko (ne)poznaju efekte i posljedice istog, te koliko uopšte smatraju da je on zastupljen u našem društvu i kako bi se trebao riješiti. 

Stay tuned za više informacija 🙂 

Reći ću vam samo da početkom 2021. godine planirate prisustvo na našim edukacijama o terminima nacionalizma, multikulturalizma i izgradnje mira u BiH.

  • Zapratite našu instagram stranicu @nacionelizam za više informacija o kampanji i samom edukativnom sadržaju na platformi. 

Ukoliko i ti želiš da budeš dio pozitivnih promjena u našoj državi po pitanju ovog problema, ili želiš da grad iz kojeg dolaziš postane lokalni tim jedne ovakve inicijative, prijavi se na link: 

Nismo pristali na podjele, nametnute su nam!

lonac.pro

Related Posts

Udruženje „Ruku na srce“: U City Pub-u sinoć uz grupu Dernex obilježen Međunarodni dan volontera

Sinoć je u sarajevskom City Pub-u povodom Međunarodnog dana volontera održana humanitarna svirka grupe Dernex, a u sklopu akcije „Nijedno dijete bez paketića“. Humanitarnom svirkom, Udruženje „Ruku na srce“ slavilo je sve dosadašnje uspjehe koji ne bi bili mogući bez velikog zalaganja i rada volonterki i volontera Udruženja. Također, posjetioci su dolaskom na svirku podržati našu zimsku […]

Godišnji događaj Instituta za razvoj mladih KULT proslavio uspjehe ostvarene kroz 2022. godinu

Godišnji događaj Instituta za razvoj mladih KULT pod nazivom “Ready, Steady, CHANGE“, je simbolično organiziran 5.12.2022. na Međunarodni dan volontera, s ciljem da promovira uspješne priče kroz aktivnosti omladinskih lidera, omladinskih političkih lidera i službenika za mlade u protekloj godini. Događaj je okupio preko 100 mladih i predstavnika različitih institucija koje rade i brinu o mladima, kako[…]