Kampanja “NacioNElizam”

U ovim pomalo tmurnim decembarskim danima vam predstavljam jednu pozitivnu priču pod nazivom “NacioNElizam”

Naime, riječ je o inicijativi pokrenutoj od strane mladih ljudi koja je ugledala svjetlo dana 06.10.2020. godine sa ambicioznom misijom koja predstavlja naše bosanskohercegovačko društvo konačno kao cjelinu. Prepoznali smo podjele sa kojima se susrećemo u svim segmentima djelovanja društva kao razlog zbog kojeg, nažalost, naša budućnost ostaje uskraćena za progresivniji napredak. 

Na putu ka ostvarenju naše misije do sada smo okupili 3 lokalna tima (Sarajevo, Višegrad i Gradačac) koji će aktivno raditi prvenstveno na dizanju svijesti građana o problemu nacionalizma u Bosni i Hercegovini, te važnosti izgradnje mira za prosperitetniju budućnost svih nas. Pored toga, članovi kampanje će raditi i na realizovanju aktivnosti kao što su edukacije, okrugli stolovi, ulične akcije, konferencije, razmjene, seminari i sl. na kojima će svi zainteresovani građani imati priliku učešća.

Ovih dana radimo na pripremanju istraživanja koje ćemo uskoro sprovesti na temu mladih i nacionalizma. Naime, pokušati ćemo saznati kako ovaj problem vide mladi ljudi, koliko (ne)poznaju efekte i posljedice istog, te koliko uopšte smatraju da je on zastupljen u našem društvu i kako bi se trebao riješiti. 

Stay tuned za više informacija 🙂 

Reći ću vam samo da početkom 2021. godine planirate prisustvo na našim edukacijama o terminima nacionalizma, multikulturalizma i izgradnje mira u BiH.

  • Zapratite našu instagram stranicu @nacionelizam za više informacija o kampanji i samom edukativnom sadržaju na platformi. 

Ukoliko i ti želiš da budeš dio pozitivnih promjena u našoj državi po pitanju ovog problema, ili želiš da grad iz kojeg dolaziš postane lokalni tim jedne ovakve inicijative, prijavi se na link: 

Nismo pristali na podjele, nametnute su nam!

lonac.pro

Related Posts

“Bosonogi dječak” humanista velikog srca

Čovjek velikog srca, predsjednik humanitarnog udruženja “Mozaik prijateljstva” i autor knjige “Priča o bosonogom dječaku”. Znate li o kome je riječ? Sigurni smo da znate! U nastavku pogledajte video priču sa Miroslavom Subašićem koji je o teškim iskustvima svog života s ulice napisao knjigu: „Priča o bosonogom dječaku“.https://www.youtube.com/embed/OF-3o5sUFI0?feature=oembed Autorka: Nataša Gavur mladibl.com

EU4Tech PoC: Novi poziv za inovativne ideje

Nastavljajući raditi na svojoj misiji pružanja podrške razvoju inovativnih poslovnih ideja, INTERA Tehnološki Park ostaje uključena u regionalne i europske inicijative kroz koje timovi i poduzeća mogu dobiti značajnu podršku u ranim fazama razvoja svojih ideja. Jedna od takvih inicijativa je i projekt EU4Tech PoC čiji je glavni cilj pružiti timovima tehničku podršku kako bi, prije izlaska na tržište,[…]