Kakav je uticaj pravno-institucionalnog okvira na razvoj filantropije u Bosni i Hercegovini?

Koliko dobro poznajete zakonodavstvo u oblasti filantropije? S koja tri najčešća problema ste se susreli prilikom primanja ili davanja donacija?

Odgovorite na ova i druga pitanja i učestvujte u pripremi analize uticaja pravno-institucionalnog okvira na stvaranje povoljnog okruženja za razvoj filantropije u Bosni i Hercegovini.

Pod filantropijom podrazumijevamo davanja u dobrotvorne, humanitarne i razvojne svrhe za opšte dobro. Interesuju nas stavovi davalaca i davateljica, odnosno, primalaca i primateljica davanja, kao i predstavnika i predstavnica institucija vlasti koji imaju različite nadležnosti u ovoj oblasti.

Svrha ovog upitnika je da dobijemo što više informacija o izazovima sa kojima se susrećete. 

Vaši odgovori su nam važni za pripremu ideja za reforme, a u cilju olakšanja davanja za opšte dobro. 

Izdvojite 15 min da popunite upitnik ⤵️

https://e.infogram.com/a4c32e05-1e45-4b66-905e-bfab020af530?src=embed

lonac.pro

Related Posts

Preduzetništvo i radna mjesta: Evropska unija izdvojila 8 miliona eura za razvoj lokalnih partnerstava u BiH

Preduzetništvo je ključna osobina za razvoj lokalnih privreda. Kao rezultat, Evropska unija u saradnji sa Međunarodnom organizacijom rada (ILO) podržava uspješne preduzetnike, sa posebnim fokusom na mladim osobama i ženama. Jedna od tih je Tijana Babić iz Prijedora, čime se otvaraju mogućnosti za nova radna mjesta. Suočena sa teškim životnim okolnostima, Tijana je pokušavala pronaći posao koji […]

Međunarodni ljetni karneval u Čapljini najavljen za 21. kolovoza

Turistička organizacija Čapljinka i Grad Čapljina organiziraju 22. međunarodni ljetni karneval na kojem će sudjelovati karnevalske skupine iz BiH i inozemstva, uz sadržajan zabavni program prilagođen pandemijskim mjerama i ograničenjima. Kako se navodi u najavi, karneval će biti upriličen u subotu, 21. kolovoza, a cijeli program održavat će se na glavnom trgu ispred gradske uprave. Riječ je o[…]