Jumbo uručio donaciju dječijem obdaništu “Hasnija Omanović” u Cazinu

Društvena odgovornost kompanija podrazumijeva da se one uključe u rješavanje problema lokalne zajednice, te da njihov rad ima ekonomsku i društvenu korist. Upravo tako radi i kompanija KID ZONE, koja već šest godina uspješno posluje na bh. tržištu kroz prodajni lanac Jumbo.

Svoje poslovanje, spomenuta kompanija bazira na društveno odgovornim projektima, te kontinuirano nastoji zajednici uzvratiti povjerenje i olakšati svakodnevnicu posebno najmlađima.

Tokom ove godine koja je na izmaku, žele da pomognu i najmlađu populaciju u najmnogoljudnijoj općini Unsko-sanskog kantona Cazinu. Menadžment JU Dječije obdanište “Hasnija Omanović” obratio se molbom za donaciju namještaja i potrebne opreme, za proširenje kapaciteta ovog obdaništa, ali i renoviranje dnevnih centara koji još uvijek koriste opremu i namještaj iz perioda kada je ovo obdanište napravljeno, dakle iz davne 1976. godine.

S obzirom na to da se radi o najosjetljivijoj kategoriji stanovništva, posebno u vremenu kada se dešava neviđeno odseljavanje mladih iz naše zemlje, kompanija Jumbo, odlučila je da vrijednu donaciju uputi baš ovom obdaništu, kako bi se osigurao što kvalitetniji rad, boravak i ugođaj za korisnike ove javne ustanove.

Za vrijednu donaciju posebno se zahvalila direktorica obdaništa Elma Kanurić

Za vrijednu donaciju posebno se zahvalila direktorica obdaništa Elma Kanurić

“Briga o zajednici jedan je od vodećih principa našeg poslovanja. Nastojimo da svojim aktivnostima pozitivno djelujemo na naše okruženje i unaprijedimo sredinu u kojoj poslujemo. Svakako, veliko zadovoljstvo nam je kada možemo pomoći našim najmlađim sugrađanima, posebno u doba novogodišnjih praznika. Ove godine Jumbo će za kraj godine uručiti donaciju obdaništu ‘Hasnija Omanović’ u Cazinu, te se radujemo što možemo biti dio ovako lijepe i humane aktivnosti koja u fokus stavlja zajednicu i porodicu”, izjavio je direktor kompanije Jumbo Dino Šuta.

Sredstva u iznosi 15.500 KM koje će kompanija Jumbo donirati u mnogome će pomoći i olakšati rad i uposlenicima, te pružiti priliku da sva djeca imaju isti kvalitet usluge i bezbrižno djetinjstvo koje zaslužuju.

Jumbo uručio donaciju obdaništu

Jumbo uručio donaciju obdaništu “Hasnija Omanović” u Cazinu

Za ovu vrijednu donaciju posebno se zahvalila Elma Kanurić, direktorica obdaništa “Hasnija Omanović” u Cazinu, i izrazila zadovoljstvo što će problemi koji otežavaju rad uskoro biti riješeni, te je iskoristila priliku da ukaže na važnost postojanja i održivog poslovanja uspješnih kompanija kao što je Jumbo, za širu zajednicu.

Pored navedene donacije Jumbo je za kraj godine donirao i igračke Udruženju Pomozi.ba sa kojima će se obogatiti preko 3.000 paketića za najugroženiju djecu širom BiH.

I u narednoj godini, kompanija Jumbo će nastaviti aktivno unaprijeđivati okruženje i razvijati svoje uspješne poslovne prakse, a svojim poslovnim partnerima, klijentima i vjernim potrošačima čestita predstojeće praznike.

Izvor: klix.ba