Javni poziv za produkciju kratkih filmova na temu “Šta tebi znači BiH? – Ostali”

Univerzitet Sarajevo School of Science and Technology u saradnji sa Konrad Adenauer Fondacijom u BiH.

Ove godine, u svom trećem izdanju, tema projekta je “Ostali” i podrazumijeva osvrt na bosanskohercegovačku društvenu zajednicu u kojoj živimo, iz jedinstvene perspektive onih koji su, bilo ustavnom definicijom ili pripadnošću određenoj marginaliziranoj skupini – Ostali. Fokus je na glasovima sa margina političkog, socijalnog i ekonomskog života, čija iskustva jasnije ocrtavaju izazove evropske budućnosti Bosne i Hercegovine.

Projekti koji će oslikati višeslojnost Ostalih, njihovu zanemarenost u politici, obrazovanju i kulturi, ali i njihovu jedinstvenost iz različitih vizura – bez obzira da li se govori o onima lišenim mogućnosti za obrazovanje; političko djelovanje; nezaposlenim; neosiguranim; osobama sa invaliditetom; nezaštićenim migrantima sa bh. ulica ili članovima i članicama LGBTQ zajednice – u fokusu su ovogodišnjeg Poziva.

Projekte će producirati Sarajevo Film Academy (SFA) Univerziteta SSST.

Univerzitet SSST poziva mlade režiserke/e, studentice/e režije i audio-vizualne umjetnice/ke, starosne dobi 18-35 godina, koji žele napraviti kratki film da se prijave na otvoreni Poziv. Prijava treba sadržavati sažetak/opis ideje i moodboard za kratki film u trajanju od 15 minuta okvirno, koji adresira pitanje “Šta tebi znači BiH? – Ostali”. Uz sažetak i moodboard ideje, potrebno je dostaviti kratku biografiju i kontakt informacije, kao i pismo namjere kojim se kratko adresira motivacija za učešće u projektu, uz relevantne detalje u vezi sa pristupom temi koji Vaš projekat čine važnim ili posebnim.

Poziv je otvoren do 15. maja 2022. godine, a rezultati će biti objavljeni 28. maja 2022. godine na web stranici Univerziteta SSST.

Više informacija i detalja u vezi sa Pozivom također se može pronaći na web stranici Univerziteta SSST, u sekciji “Istraživanja” ili pozivom na broj 033/975 002.

https://www.klix.ba/magazin/javni-poziv-za-produkciju-kratkih-filmova-na-temu-sta-tebi-znaci-bih-ostali/220425013

Related Posts

Javni poziv za raspodjelu sredstava Budžeta Grada Trebinja namijenjenih za finansiranje programa sportskih organizacija u 2023.

Javni poziv za raspodjelu sredstava Budžeta Grada Trebinja namijenjenih za finansiranje programa sportskih organizacija u 2023. (12.8.2022)  PDF dokument Javnog poziva  Obrazac za prijavu programa  Obrazac 1  Obrazac 2  Obrazac 3  Obrazac 4  Obrazac 5  Obrazac 5a  Obrazac 6  Obrazac 7  Obrazac 8  Obrazac 9 Izvor: trebinje.rs.ba

Omladinska banka Zavidovići – IV poziv za mlade 2022

Omladinska banka Zavidovići poziva mlade da pišu mikrobiznise od 05.08. do 05.09.2022. godine do 14 sati.  Za mlade poduzetnike i poduzetnice od 18 do 35 godina, Omladinska banka je obezbijedila i podršku za registraciju obrta ili komercijalnog poljoprivrednog gazdinstva u iznosu od 500 KM do 2.000 KM. Detaljni kriteriji za dodjelu i šta to Omladinska banka podržava pogledaj na Poziv za[…]