Izvršena primopredaja montažnih kuća za socijalne kategorije stanovništva

U četiri mjesne zajednice na području grada Gračanice izvršena primopredaja montažnih kuća za socijalne kategorije stanovništva. Projekat stambenog zbrinjavanja najugroženijih porodica implementirali su zajedno Grad Gračanica i Fondacija “Kuća dobrih tonova”.

Gradonačelnik Nusret Helić i direktor Fondacije Namir Porić posjetili su porodice Arnaut, Mujkanović, Piskić i Durmić iz Gornje Orahovice, Donje Orahovice, Doborovaca i Javora koji su završetkom ovog projekta uselili u novi dom.

“Posebno mi je drago što će ove porodice napokon dobiti krov nad glavom. Mi smo učestvovali  određenim sredstvima, izradom projektne dokumentacije, infrastrukturom i temeljnom pločom a Fondacija je obezbijedila materijal za kuće te su osim radnika Fondacije u montaži učestvovali i volonteri iz drugih država. Ispunili smo naš glavni cilj a to je uručivanje ključeva ovim porodicama i njihovo konačno stambeno zbrinjavanje”, kazao je između ostalog, Gradonačelnik Helić.

Direktor Fondacije “Kuća dobrih tonova” Namir Porić se zahvalio Gradu Gračanici na dobroj saradnji i brzoj reakciji: “Ovu saradnju započeli smo krajem trećeg mjeseca ove godine i za kratko vrijeme uspjeli smo obezbijediti sve potrebne uslove za useljenje. Moram istaći da je saradnja sa Gradom bila odlična, od svih partnera do sada, Gračanica je bila najbrža, najtačnija i nadam se da ćemo nastaviti saradnju i u narednom periodu”.

U ovom projektu također, aktivno su učestvovali Centar za socijalni rad i Mjesne zajednice koje su pomogle pri odabiru kandidata za ovaj projekat.

Izvor: akta.ba

Related Posts

Do 10. februara prijave za dodjelu privremenih lokacija za osmomartovsku prodaju

Grad Banja Luka raspisao je Javni oglas o dodjeli lokacija za privremeno zauzimanje javne površine za prigodnu osmomartovsku prodaju, prema kriterijumu najvišeg iznosa. Predmet dodjele je 20 lokacija na Trgu Krajine, koje će se moći koristiti u periodu od 05. do 09. marta 2023. godine. Pravo učešća imaju registrovani samostalni preduzetnici sa teritorije grada Banje Luke, koji […]

BH Telecom pravi filmove o historiji Bosne i Hercegovine

Generalni direktor BH Telecoma Sedin Kahriman danas je sa bliskim saradnicima održao sastanak sa renomiranim bh. rediteljima i filmskim radnicima. Na sastanku se razgovaralo o dosadašnjoj saradnji koja već sada ulazi u svoju četvrtu godinu, trenutnim otvorenim projektima, te o nastavku saradnje u okviru BH ContentLab platforme. Generalni direktor Kahriman se zahvalio prisutnim i kroz kratku retrospektivu[…]