Iz Radija Active u lonac.pro: Poziv za učešće u projektu YOUTH VOICE: We Can!

i-dijaspora iz Švicarske zajedno s Udruženjem za brigu i opšta prava djece “Naša djeca” Zenica pozivaju mlade iz Bosne i Hercegovine i Švicarske da se prijave na projekat YOUTH VOICE: We Can!

i-dijaspora iz Švicarske zajedno s Udruženjem za brigu i opšta prava djece “Naša djeca” Zenica pozivaju mlade iz Bosne i Hercegovine i Švicarske da se prijave na projekat YOUTH VOICE: We Can!, upoznaju se s radom medija te iskuse rad na jednoj lokalnoj radiostanici. 

Ciljevi projekta

  • promocija community radija
  • umrežavanje mladih iz Bosne i Hercegovine i Švicarske
  • sticanje teoretskog i praktičnog znanja o radu u medijima
  • kreiranje i emitovanje radioemisija
  • poticanje novih suradnji i ideja

Vrijeme i mjesto održavanja projekta

Razmjena mladih će se održati od 25. avgusta do 31. avgusta 2022. godine u Zenici. Mladi iz Švicarske i BiH će provesti sedam dana u ovom gradu te će tako imati priliku iskusiti rad na lokalnoj radiostanici. 

Ko se može prijaviti?

Učestvovati na ovom projektu mogu mladi od 18 do 30 godina iz bilo kojeg grada Bosne i Hercegovine koji su zainteresovani za medije i doprinos mladih (u) medijima. 

Radni jezik projekta će biti engleski. Odabir učesnika će se vršiti na osnovu ispunjene aplikacije.

Kako se prijaviti?

Prijaviti se možete ovdje!

Troškovi hrane i smještaja, kao i putni troškovi su pokriveni od strane organizatora. 

Za sva dodatna pitanja možete kontaktirati: 

ivana.culic@idijaspora.ch – za učesnike iz Švicarske

ena.ndjecaze@yahoo.com – za učesnike iz Bosne i Hercegovine.

Projekat i omladinsku razmjenu podržava Movetia – Agencija za razmjenu i mobilnost mladih iz Švicarske.

FOTO: i-dijaspora

Izvor: lonac.pro

Related Posts

Udruga UZOR i pivnica Beer Bar Busovača su završili realizacijuprojekta “BusMusicFest”

BusMusicFest u Busovači u potpunosti opravdao očekivanja! Udruga UZOR i pivnica Beer Bar Busovača tijekom proteka dva mjesecaorganizirali su prvi glazbeni festival u Busovači – BusMusicFest.Riječ je o glazbenom festivalu koji je obogatio glazbenu ponudu uBusovači i kvalitetnim sadržajem upotpunio kraj jeseni. Organizatori su kroz 30-ak dana trajanja festivala pripremili zanimljivglazbeni program koji je obuhvatio nekoliko akustičnih […]

Ženski snovi

“ŽENSKI SNOVI” predstava za odrasle (18+), u produkciji Kazalištamladih KORIFEJ, ovog vikenda u Busovači! Kazalište mladih “Korifej” ove subote, 3. prosinca u 19 sati, u okviru4. izdanja Busovačkog kazališnog festivala BuFEST odigrat će u kinodvorani Theatre predstavu ”Ženski snovi”. Predstava ŽENSKI SNOVI donosi priču o četiri žene koje, da biostvarile svoje snove, odluče osnovati političku stranku. Ulazak[…]