Iskoristi bespovratna sredstva za ulaganja iz dijaspore u Gradu Gračanica

Iskoristi bespovratna sredstva i investiraj u Bosni i Hercegovini.

U Gradu Gračanica otvoren je javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava osobama iz dijaspore koje su već pokrenule ili žele pokrenuti biznis u Bosni i Hercegovini. Raspoloživi fond za podršku osobama iz dijaspore za pokretanje poslovnog poduhvata u Gračanici znosi 80.000 KM. Prosječan iznos zahtjeva sa kojim se može aplicirati za podršku iznosi 40.000 KM po poslovnom poduhvatu. Sredstva sufinansira Grad Gračanica u iznosu od 40.000 KM (50%), a zahvaljujući lokalnim vlastima koje unapređuju poslovni ambijent u Gračanici, sve je veći interes za investicije u ovom gradu.

📈 Zašto investirati u Gračanici?

Povoljna geografska lokacija čini Gračanicu jednako udaljenom od glavnih gradova regije, a u njenoj blizini je i međunarodni aerodrom Tuzla, što je učinilo da se Gračanica pozicionira kao izuzetno pogodno tlo za investitore. Tome svjedoči razvijeno preduzetništvo sa preko 740 privatnih i javnih preduzeća i oko 700 samostalnih radnji. Gračanica ima razvijenu mrežu finansijskih institucija i drugih organizacija podrške. Brza i efikasna administracija, okrenuta potrebama investitora doprinosi dobroj preduzetničkoj klimi i kulturi. Gračanica raspolaže zavidnom mrežom usluga poslovne podrške. 

Gračanica “od posla čaršija” općina je na čijem se područiju proizvodi namještaj, liftovi, sim kartice, betonske konstrukcije, pelet, kožna galanterija, komponente za autoindustriju, a Gračanlije su proizvele i prvi bosanskohercegovački kompjuter, rečeno je na samom početku videa o Gračanici. 

U Gračanici je evidentan razvoj malih i srednjih preduzeća iz oblasti energetske efikasnosti i proizvodnje obnovljivih izvora energije. Mala i srednja preduzeća postala su nosioci privrednog razvoja, a prioritetni industrijski sektori su: plastika i guma, metaloprerada i drvoprerada. 

Posjeti štand Grad Gračanica u lonac eXpo.

Ukoliko si zainteresiran ili zainteresirana za bespovratna sredstva i investicije u Gračanicu, molimo te da popuniš Obrazac za iskazivanje interesa, za što je potrebno 10 minuta. Nakon što isti popuniš, kontaktirat ćemo te u roku od 10 dana sa daljnim uputama. 

Startup studio u saradnji sa 18 opština, općina i gradova pokrenuo je program podrške osobama iz dijaspore koje žele investirati u nove ili postojeće poslovne ideje u jednoj od 18 lokalnih zajednica. Dostupan je fond od 1,2 miliona KM bespovratnih sredstava za ulaganja iz dijaspore.

Informiraj se o investiranju u Bosni i Hercegovini.
Dodatne informacije o drugim zajednicama u koje želiš investirati možeš pronaći u lonac eXpo

Fond za podršku ulaganjima iz dijaspore finansiraju Vlada Švicarske i 18 opština, općina i gradova. 

https://e.infogram.com/df21020c-b4f8-467d-86ff-b7b789b73479?parent_url=https%3A%2F%2Flonac.pro%2Fbs%2Fiskoristi-bespovratna-sredstva-za-ulaganja-iz-dijaspore-u-opcinu-gracanica&src=embed#async_embed

Obrazac za izrazavanje interesa
Infogram

Izvor: lonac.pro

Related Posts

Svjetlostkomerc i Pomozi.ba u kampanji “Srcem za znanje i ništa manje”

Svjetlostkomerc i Udruženje Pomozi.ba, uz pomoć vjernih kupaca nastojat će osigurati pomoć za bolje i lakše obrazovanje djeci socijalno ugrožene kategorije u školskoj 2022/23 godini. Društveno odgovorna kampanja “Srcem za znanje i ništa manje” realizirat će se u periodu od 15.08. do 15.09.2022. godine. U navedenom periodu, građani će kupovinom u Knjižarama SVJETLOST i kupovinom brendova koje […]

Konkurs Balkan 2022: Sufinansiranje projekata međunarodnih organizacija, javnih subjekata i civilnog društva

Konkurs Balkan 2022: Sufinansiranje projekata međunarodnih organizacija, javnih subjekata i civilnog društva Maeci Komitet ministara odobrio je 15. juna „Odluku o odobrenju i produžetku međunarodnih misija 2022“, kojom se za zemlje Zapadnog Balkana izdvaja iznos od 1,5 milion eura za doprinos procesima stabilizacije u regionu i napretku procesa pristupanja EU. Shodno tome, iz ovih sredstava biće sufinansirane[…]