Intesa Sanpaolo Banka podržala rad udruženja Dajte nam šansu

Intesa Sanpaolo Banka kroz svoje ovogodišnje donacije potpomogla je rad više udruženja koja se prvenstveno bave pomoći ranjivim kategorijama stanovništva u BiH. Tokom ove sedmice Stefano Borsari, član Uprave Intesa Sanpaolo Banke i Lejla Dizdarević, direktorica Direkcije za PR i marketing komunikacije, posjetili su Udruženje porodica djece i osoba s poteškoćama u razvoju Dajte nam šansu, te im uručili donaciju u vidu pomoći za neometano funkcionisanje Udruženja.

“Intesa Sanpaolo grupacija se, a s tim u vezi i Intesa Sanpaolo Banka BiH, rado odaziva na svaku vrstu podrške kada je djelovanje određenih udruženja u pitanju, a sve u cilju kako bi se olakšao rad organizacija ili udruženja kojima je pomoć najpotrebnija. Ove godine smo se odlučili za finansijsku podršku rada udruženja Dajte nam šansu, te na taj način osposobiti neometano funkcionisanje njihovog mobilnog tima u Sarajevu”, saopštili su iz Intesa Sanpaolo Banke.

Mobilni tim Udruženja predstavlja terensku podršku u domu porodice – za porodice, koje nemaju mogućnosti napuštati dom zbog visokog stepena invaliditeta djeteta/osobe, kombinovanih poteškoća, lošeg psihofizičkog stanja roditelja, arhitektonskih prepreka i slično, organizira se mobilni tim sastavljen od stručnjaka, te edukovanih volontera u zavisnosti od potrebe porodice. Na adresi porodice, pružaju se usluge podrške slično kao u Servisnim centrima, što znači psihološka podrška članovima porodice, individualni rad s djetetom/osobom s poteškoćama u razvoju, briga o djetetu/osobi s poteškoćama u razvoju kako bi se roditelju omogućilo slobodno vrijeme, te informativno-pravna podrška.

Izvor: akta.ba

Related Posts

Iskoristi bespovratna sredstva za ulaganja iz dijaspore u Općini Ključ

Iskoristi bespovratna sredstva i investiraj u Bosni i Hercegovini U Općini Ključ je otvoren javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava osobama iz dijaspore koje su već pokrenule ili žele pokrenuti biznis u Bosni i Hercegovini. Raspoloživi fond za podršku osobama iz dijaspore za pokretanje poslovnog poduhvata u Jajcu iznosi 40.000 KM. Prosječan iznos zahtjeva sa kojim se može aplicirati za […]

#MOBA porodica predstavlja Maju Bojanić iz Dervente

Postala je svjesna koliko volonterstvo znači za samu osobu i koliko je može promijeniti u pozitivnom smislu #MOBA porodicu  čini mreža Omladinskih banaka iz 52 opštine/općine/grada širom Bosne i Hercegovine u kojoj se razvijaju prijateljstva, usavršavaju lične vještine i doprinosi zajednici. Omladinske banke vjeruju da su mladi sadašnjost, a ne samo budućnost i znaju da se mladi mogu razvijati[…]