Intesa Sanpaolo Banka podržala akciju Masovnog pošumljavanja

Intesa Sanpaolo Banka priključila se akciji Masovnog pošumljavanja, u kojoj je jučer posađeno 6300 novih sadnica.

Intesa Sanpaolo Banka priključila se akciji Masovnog pošumljavanja, u kojoj je jučer posađeno 6300 novih sadnica. Kantonalno javno preduzeće za gospodarenje državnim šumama “Sarajevo – šume” d.o.o. Sarajevo, proteklih mjesec dana, u partnerstvu s kantonalnim ministarstvima, javnim preduzećima i udruženjima, organiziralo je akciju “Masovnog pošumljavanja” na nekoliko lokacija širom Kantona Sarajevo u kojoj je do sada posađeno više od 100.000 novih sadnica.

Na poziv za priključivanje ovoj akciji, na veliko oduševljenje odazvala se Intesa Sanpaolo Banka, ali i njeni zaposlenici, koji su uoči Dana državnosti Bosne i Hercegovine, odlučili svojoj zemlji pokloniti potpuno nove sadnice smrče, koju su posadili na olimpijskoj planini Igman.

“Intesa Sanpaolo Banka ove godine po drugi put se priključila akciji pošumljavanja u Kantonu Sarajevo. U aprilu mjesecu na Dan planete Zemlje Banka je zajedno sa zaposlenicima organizirala vlastitu akciju pošumljavanja, kada je posađeno 560 mladih sadnica četinara na ovoj olimpijskoj ljepotici. Danas zaposlenici naše Banke, zajedno s ostalim volonterima na istoj planini u ovoj fenomenalnoj akciji koju su organizirale Sarajevo šume uspijevaju posaditi dodatnih 6300 novih sadnica. Iskoristila bih ovu priliku da pozovem i druge kompanije, organizacije, škole i pojedince da se priključe ovoj akciji i podare život novim šumama, koje će budućim generacijama biti od velike koristi”, izjavila je Edina Smajović – Listo, direktorica Direkcije za HR i organizaciju Intesa Sanpaolo Banke.

Intesa Sanpaolo grupacija, u čijem sastavu djeluje i Intesa Sanpaolo Banka BiH, veliku pažnju usmjerava na ESG (okolišne, društvene i upravljačke) aspekte, na svim tržištima na kojima djeluje. S tim u vezi Intesa Sanpaolo Banka veliku pažnju usmjerava na zaštitu okoliša i pomaganje društva u Bosni i Hercegovini na različite načine, a ovo je samo jedan od njih. Posebna važnost je kada kompanija i njeni zaposlenici zajednički učestvuju u ovakvim aktivnostima.   

akta.ba

Related Posts

Pravovremena adaptacija, ulaganje u ljudstvo i interne procese vodilja napretka Agora centra

U ulici Maršala Tita na broju 109 u Tuzli nalazi se Društveno edukativni centar Agora – nezaobilazna destinacija namijenjena druženju, edukaciji i profesionalnom usavršavanju iz oblasti stranih jezika, informatike, programiranja i drugih specifičnih programa koje mogu pohađati svi zainteresovani bez obzira na godine i prethodno obrazovanje. Ističući važnost neformalne edukacije i neprestanog učenja tokom života, edukativne programe Agora centra […]

Konferencijom „Youth Inspiration Academy“ obilježen Međunarodni dan volontera

Simbolično na Međunarodni dan volontera, svečanom dodjelom priznanja ˝Junak/junakinja svoje zajednice 2021˝ zatvorena je ovogodišnja ˝Youth Inspiration Academy“, koju je za mlade sa područja Tuzlanskog kantona organizovala Fondacija tuzlanske zajednice. I ove godine, u periodu od 01. do 05. decembra u prostorijama Centra za Kulturu Tuzla, mladi su imali priliku učestvovati u edukativnim radionicama usmjerenim na njihov[…]