INTERREG ADRION OBJAVIO 5. VANREDNI POZIV

​U okviru Jadransko-Jonskog programa transnacionalne saradnje 2014-2020 (Interreg ADRION) objavljen je 5. vanredni poziv za dostavljanje prijedloga projekata. Rok za dostavljanje prijedloga projekata je 8. juli 2022. godine do 15:00 sati.

Cilj 5. vanrednog poziva je da podrži pripremu i uspostavljanje zajedničkih master programa iz oblasti plave ekonomije, društvene inovacije, obnovljivih izvora energije i cirkularne ekonomije koje će zajednički sprovodi mreža univerziteta.

Na predmetni poziv mogu se prijaviti univerziteti, fakulteti, poslovne i istraživačke institucije.

Ukupan budžet Poziva iznosi 4 miliona eura.

Detaljne informacije dostupne su OVDJE.

Opći cilj programa Interreg ADRION je da djeluje kao pokretač politike i inovator upravljanja koji podstiče evropsku integraciju među partnerskim državama, koristeći prednosti bogatih prirodnih, kulturnih i ljudskih resursa koji okružuju Jadransko i Jonsko more i unapređuje ekonomsku, socijalnu i teritorijalnu koheziju u programsko područje.

Ministarstvo za evropske integracije i međunarodnu saradnju

Izvor: https://www.mreza-mira.net/

Izvor: zeda.ba

Related Posts

U Janji na vakufskoj parceli proizvedeno 47 tona pšenice

Medžlis Islamske zajednice Janja od 2014. godine realizuje projekt unapređenja vakufske imovine s ciljem da se na toj imovini zasiju poljoprivredne kulture. Ovih dana je završena žetva pšenice na vakufskim parcelama, a ovogodišnji prinos iznosi 47 tona. Hafiz Omer-ef. Camić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Janja, kazao je za Fenu da je taj projekt jedan od dokaza […]

Gradski prevoz u Banja Luci neće biti obustavljen

On je dodao da je gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković obećao da će potpisati subvencije. Mijić je naglasio da su za sada dogovorene subvencije za sedmi mjesec, te napomenuo da prevoznici ne odustaju od svojih zahtjeva, a to je da se subencioniše dio nerentabilnih gradskih linija, kao i prigradski saobraćaj. Prema Mijićevim riječima, prema aktuelnom cjenovniku, mjesečna[…]