I ovo je BiH: Srebreničani zajedno u akciji čišćenja i obnove izletišta Guber

Grupa Srebreničana odlučila se da obnovi dotrajala dva mosta na prilazu prema očnoj vodi na Guberu i očisti potok.

Nedim Mulalić, za Srebreničane poznatiji kao Braco, u Bosni je na godišnjem odmoru i odlučio se da bude jedan od inicijatora za ovu akciju, ali i primjer drugima.

Prije nekoliko dana došao sam do očne vode i vidio da su mostovi loši, prilaz gotovo nemoguć, a veliki broj stabala je u potoku i pozvao sam svoje prijatelje da zajedno uradimo nešto za Guber”, kaže skromno Braco, i dodaje da bez svih koji su dali doprinos ne bi mnogo uradio.

U akciju se uključio njegov prijatelj Faruk Smajalović sa suprugom MirelomZoran Štrbac, Denis Maksimović i Mitar Milovanović.

Faruk kaže da se vrlo rado odazvao na poziv svog prijatelja koji je i finansirao potreban materijal i pozvao ljude da zajedno nešto urade za ovaj grad.

Braco je već 19 godina u Americi i polako planira svoj povratak u Srebrenicu. Svake godine produžuje svoj odmor i vrši pripreme da penziju provede u svojoj čaršiji, piše ESrebrenica.

On je poznat kao stravstveni muzičar iz Srebrenici, ali i zbog toga što svoje prijatelje podržava kroz nabavku opreme, ali i motiviše da u Srebrenici ljudi mogu uraditi mnogo toga što može uticati na poboljšavanje života.

Izvor: radiosarajevo.ba

Related Posts

Aktivizam mi je spasio život

Merima Osmanović, predsjednica Udruženja mladih „Trik“ Kalesija Kad je kao sedmogodišnja djevojčica doživjela nesreću u kojoj je pretrpjela udar struje, usljed čega je doživjela kliničku smrt i bila u komi 48 sati, sa procijenjenih 80% invalidideta niko u porodici, pa ni sama, nije vjerovala u svijetlu budućnost za sebe. Zbog ovog izrazito teškog perioda djetinjstva, Merima Osmanović […]

Projekat “Hollywood u svakom selu”

 Projekcijom filma okončan je projekat “Hollywood u svakom selu” podržan od Fondacije tuzlanske zajednice. U okviru projekta “Borba protiv pandemije Covid 19 kroz filantropiju i solidarnost” Udruženje mladih “Baum” pripremilo je i uz podršku Fondacije uspješno reliziralo online kampanju prikupljanja novca na platformi doniraj.ba. Projekat “Hollywood u svakom selu” bio je prilika da se filmska umjetnost približi[…]