HPLUS RALLY i HIFA PETROL donirali 35.000 KM udruženju Pomozi.ba

Danas su predstavnici HPLUS RALLYa, prestižnog rallya luksuznih automobila, te kompanije HIFA PETROL uručili donaciju od 35.000 KM udruženju Pomozi.ba za akciju “Užina za đake”. Ova vrijedna inicijativa rezultat je angažmana organizatora i učesnika HPLUS RALLY-a uz podršku kompanije HIFA PETROL u ostvarivanju humanitarnih ciljeva.

HPLUS RALLY, koji je održan od 3. do 9. juna 2023. godine, obuhvatio je impresivnu rutu Beograd – Sarajevo – Zagreb – Ljubljana – Varano – Salsomaggiore – Monte Carlo, dugu više od 1700 kilometara. Tokom rallya, učesnici su uživali u vožnji, druženju, jačanju poslovnih i privatnih veza te istovremeno pokazali veliko srce za one kojima je pomoć najpotrebnija.

Sredstva su prikupljena kroz velikodušne donacije učesnika HPLUS RALLY-a, a dodatnu finansijsku podršku omogućila je kompanija HIFA PETROL. Učesnici su prikupili iznos od 18.969,28 KM, a Hifa Petrol je na ime navedene akcije uplatila 16.030,72 KM. Ova donacija osigurat će čak 35.000 obroka za učenike iz socijalno ugroženih porodica u sklopu akcije “Užina za đake”.

Ahmed Ahmetlić, predstavnik kompanije HIFA PETROL i CEO HPLUS RALLY-a, uručio je sredstva udruženju Pomozi.ba. “Iznimno mi je zadovoljstvo i čast da, u ime kompanije HIFA PETROL, HPLUS RALLY-a i svih učesnika koji su podržali akciju ‘Užina za đake’, uručim ovu donaciju. Ponosan sam na naše učesnike koji su uspješni u svom poslovanju kako u Bosni i Hercegovini, tako i širom Evrope, te su ovim gestom pokazali empatiju prema ugroženim kategorijama. Sa ovom donacijom osigurali smo 35.000 užina, a nadamo se da ćemo svojim primjerom inspirisati i druge da doniraju koliko mogu za one kojima je to zaista potrebno“, izjavio je Ahmetlić prilikom predaje donacije.

Iz udruženja Pomozi.ba, izrazili su zahvalnost kompaniji HIFA PETROL i svim učesnicima HPLUS RALLY-a za ovu dragocjenu donaciju: “Ova vrijedna podrška osigurava sigurne obroke za đake iz socijalno ugroženih porodica. Imamo izvrsnu saradnju sa kompanijom Hifa Petrol, koja je na radost svih nas svake godine jača”.

Pored navedenog, poseban naglasak je stavljen na ekologiju. Ovo je prvi karbonski neutralan rally superluksuznih automobila u jugoistočnoj Europi. S ciljem neutralizacije efekta CO2 iz ispušnih gasova na okolinu, za svako vozilo koje je učestvovalo u HPLUS RALLY-u zasađeno je po jedno stablo na lokaciji Mekiš kod Tešnja.

Svako od tih stabala ima certifikat, kao i pločicu sa imenom učesnika, a putem online platforme svaki učesnik može vidjeti tačnu lokaciju svog stabla. Ova inovativna mjera ima za cilj da kroz projekat pošumljavanja doprinese očuvanju prirode i smanjenju globalnog zagrijavanja. Ukoliko želite da date svoj doprinos u ovom projektu, posjetite web stranicu.

Izvor: klix.ba