Hoše komerc i djeca iz vrtića Mladost zajedno obilježili Međunarodni dan djeteta

“Djeca su naša radost, i naši najvjerniji kupci. Svaki put uživamo i mi i oni kada za njih priredimo druženje uz igru, naše ukusne Bony slastice i simpatičnu ‘Breskvicu’, za koju su mališani pokazali neku posebnu vrstu empatije”, ističu u Hoše koemrcu.

Hoše komerc u posljednjih nekoliko godina nastoji na zanimljiv način obilježiti Međunarodni dan djeteta, u nastojanju da taj dan pokloni posebnu pažnju svoj djeci.

“Prije dvije godine istim povodom našim Bony tortama iznenadili smo djecu bez roditeljskog staranja u Domu na Bjelavama. Prošle godine smo se družili sa djecom iz SOS Dječijih sela BiH. Prije nekoliko godina djeca iz vrtića Mladost su posjetila nas u našoj Tvornici slastica, i uživali u praviljenju kolača zajedno s našim poslastičarima. Ove godine smo odlučili da im sa našom “Breskvicom” i kolačima uzvratimo posjetu.”

Svake godine se 20. novembra obilježava Međunarodni dan djeteta kao dan posvećen djeci i njihovoj dobrobiti. Generalna skupština UN-a je toga dana 1959. godine usvojila “Deklaraciju o pravima djeteta”, a 1989. godine “Konvenciju o pravima djeteta”. Njome se pokušalo odrediti specifične potrebe djece i mladih, njihovi specifični problemi vezani uz razvoj, odrastanje, podređenost odraslima, iskorištavanje, zlostavljanje. “Konvencija o pravima djeteta” je najviše puta ratificirani dokument o ljudskim pravima u cijelom svijetu.

Bony slastice se proizvode u jednoj od najsavremenijih tvornica u Bosni i Hercegovini i regiji. Hoše komerc je domaći trgovački lanac sa najdužom tradicijom u Bosni i Hercegovini. Osnovna djelatnost kompanije je trgovina na malo i veliko prehrambenih i neprehrambenih proizvoda; zatim, slastičarstvo, pakeraj i pržionica kafe, kao i distribucija proizvoda. U okviru segmenta trgovine, kompanija posjeduje razvijenu maloprodaju sa brendom Hoše komerc trgovina, i veleprodaju, odnosno distribuciju drugih brendova, kao što je Megle. Hoše komerc d.o.o zapošljava 250 radnika, posjeduje lanac od 9 prodavnica, i sve su na području Kantona Sarajevo.

Izvor: akta.ba

Related Posts

Umjetnost je ženskog roda: tokom kampanje #16 dana aktivizma besplatna projekcija filma „Ne gledaj mi u pijat“ za gledatelje iz zemalja Zapadnog Balkana

Da umjetnost i kultura, kada im se pruži prilika, mogu kreirati prostor za razmišljanje i razgovor o vrlo važnim, društvenim temama potvrdit će Sarajevo Film Festival i Institut za razvoj mladih KULT koji će u narednim danima temu rodne ravnopravnosti staviti u fokus javnosti i stvoriti prilike za iniciranje pozitivnih promjena u društvu. Povodom početka globalne kampanje […]

U Livnu održane dvije obuke za unaprijeđene kapaciteta lokalnih udruga i organizacija

Centar za građansku suradnju iz Livna je u prethodnom periodu organizirao dvije obuke za unaprjeđenje vlastitih kapaciteta ali i kapaciteta lokalnih organizacija civilnog društva i udruga koje su pokazale interes za sudjelovanje. Prva obuka je održana na teme „Pisanje projekata i Namicanje sredstava“, a trener na obuci je bio Zlatko Sarić. Sudionici obuke su osim teoretskog dijela[…]