Haris Badžić o obuci za mlade političare, Instituta za razvoj mladih KULT

Institut za razvoj mladih KULT raspisao je Javni poziv za sudjelovanje na obuci za omladinske političke lidere.

Institut će po javnom pozivu odabrati polaznike za pohađanje obuke UMiDp, koja će se sastojati od tri petodnevna modula, kreirana iz tri oblasti – 1. politički sistem u BiH i djelovanje u njemu, 2. razvoj političkog imidža i 3. političko zagovaranje i pregovaranje za rješavanje problema i potreba mladih, te implementacije lokalnih građanskih inicijativa.

Na osnovu dostavljenih prijava Institut će odabrati najbolje podnosioce prijave u skladu s navedenim kriterijima. Svi prijavljeni će biti obaviješteni o stanju njihove prijave, a podnositelji koji uđu u uži krug odabranih će imati video intervjue prije završne selekcije. Institut će termine za video intervjue dostaviti najkasnije tri dana prije održavanja intervjua. S odabranim polaznicima obuke Institut će potpisati ugovor o pohađanju obuke.

O obuci za mlade političare, načinima prijave i odabira kandidata u našoj emisiji ‘Vijesti plus’ razgovarali smo s Harisom Badžićem koji nam je ustupio potrebne informacije ispred Instituta KULT.

Podcast poslušajte na sljdećem linku Haris Badžić o obuci za mlade političare, Instituta za razvoj mladih KULT – Običan radio (obican.info)

Related Posts

Javni poziv za učešće u IMPAKT inkubatoru poslovnih ideja Lukavac

Imaš između 18 i 35 godina i dolaziš sa područja Lukavca? Želiš ojačati vlastite preduzetničke vještine? Procijeniti izvodljivost poslovne ideje i naučiti izraditi poslovni plan? Dobiti finansijsku podršku za realizaciju poslovne ideje? Pokrenuti ili unaprijediti vlastiti start-up biznis? Dobiti podršku stručnjaka iz različitih oblasti i mentora u rastu i razvoju biznisa? Upoznati se i umrežiti sa drugim[…]