GRADIMO BUDUĆNOST ZAJEDNO: PRIJAVITE SE NA AS AKADEMIJU ZA PRIPRAVNIKE

Kao što je i ranije najavljeno, AS Holding pokrenuo je inovativni projekat perspektivu za mlade “Stay with AS” gdje će se kroz AS Akademiju, kao centar izvrsnosti, realizirati pripravnički program uz iskusne mentore koji su stručnjaci svojih specijalnosti.

Kroz godinu dana pripravničkog programa, čije pripreme počinju javnim pozivom 1. septembra, najbolji pripravnici će imati priliku za zaposlenje u jednoj od 11 domaćih kompanija koje su u sastavu AS Holdinga kao što su: Klas, Vispak, Sprind, AS Jelah, Solana, AS Retail, Swity, AC Food, Zenička industrija mlijeka i Svjetlostkomerc.

Tokom mjeseca septembra biće završen cjelokupan selekcijski proces, u kojem će se raditi savremeni profesionalni profili kandidata i shodno tome odrediti mjesta za potencijalni razvoj kroz ovaj mentorski program.

Ovo je naš način da podržimo mlade talente i da im pružimo perspektivu za uspješnu karijeru u Bosni i Hercegovini. Prijave su već otvorene i očekujemo sa nestrpljenjem da upoznamo nove generacije pripravnika koji će biti dio naše AS perspektive za mlade. Budite hrabri, prijavite se i zajedno gradimo bolju budućnost za sve nas” – naglašava Rusmir Hrvić, predsjednik Uprave AS Holdinga.

Iz Holdinga navode kako je od velikog značaja da se prijave svi zainteresovani mladi ljudi i iskoriste ovu jedinstvenu priliku za svoj profesionalni razvoj. Ove kompanije nude širok spektar mogućnosti u različitim sektorima, što će pripravnicima omogućiti da pronađu svoje strasti i interesovanja.

“AS Holding je ponosan što može predstaviti AS perspektivu za mlade ‘Stay with AS’ kao inovativni projekat koji pruža izuzetne mogućnosti za razvoj mladih talenata u Bosni i Hercegovini. Naš cilj je da mladim ljudima pružimo ne samo obuku i mentorstvo, već i perspektivu za ostanak u našoj zemlji. Krenuli smo u ovaj projekat vođeni idejom da mlade kolege dobiju priliku da zaista budu mentorisani i adekvatno uvedeni u posao, a ne samo prepušteni sami sebi. Od njih se neće očekivati da od starta samostalno rade, već će dobiti priliku za kvalitetnu profesionalnu orjentaciju i rad na njihovom ličnom i profesionalnom razvoju”, istakla je Emira Duratbegović, potpredsjednica za poslovno područje HR.

Prijave za “AS akademiju za mlade” traju tokom septembra nakon čega će, kroz selekcijski postupak, biti vršen odabir pripravnika. Iz AS Holdinga pozivaju sve zainteresovane mlade ljude da se prijave putem stranice staywithas.asholding.ba na kojoj su navedeni detalji, mentori i otvorene pripravničke pozicije.

Ostanite u Bosni i Hercegovini, trebamo vas.

Kampanja Stay with AS

Izvor: zeda.ba