Grad Ljubuški svojim penzionerima s minimalnim primanjima isplatit će po 200 KM

Grad Ljubuški će svim svojim penzionerima s minimalnim primanjima isplatiti po 200 KM jednokratne novčane pomoći povodom nadolazećih blagdana Božića i Nove godine, kao odgovor na inflaciju.

Odluku o isplati novčane pomoći za oko dvije hiljade penzionera donijelo je Gradsko vijeće Ljubuškog na posljednjoj svojoj sjednici.

Gradonačelnik Ljubuškog Vedran Markotić je kazao kako cilj te odluke olakšati svakodnevicu najugroženijim kategorijama stanovništva, a to su, kako je naglasio svakako penzioneri koji imaju najniža primanja.

“Svjesni činjenice da ova inflacija i stalni rast cijena najviše pogađaju one s najnižim primanjima, primjenom ove odluke pokušat ćemo unijeti barem malo svjetlosti u njihove domove tokom nadolazećih blagdana”, kazao je gradonačelnik Ljubuškog.

Tim povodom, Udruga umirovljenika Ljubuški je uputila je zahvalnicu predstavnicima gradske vlasti i poželjela sve najbolje za Božić i Novu godinu svim penzionerima i sugrađanima.

Ovaj potez gradske vlasti u Ljubuškom bi mogao biti primjer i drugim općinama i gradovima u našoj zemlji, kao i predstavnicima vlasti na svim nivoima, kad je u pitanju odnos prema najugroženijim građanima naše zemlji, a posebno u zadnjem mjesecu godine koji se širom svijeta obilježava kao mjesec humanosti, nade i darivanja.

Gradonačelnik Ljubuškog Vedran Markotić je kazao kako cilj te odluke olakšati svakodnevicu najugroženijim kategorijama stanovništva, a to su, kako je naglasio svakako penzioneri koji imaju najniža primanja.

Izvor: akta.ba

Related Posts

Do 10. februara prijave za dodjelu privremenih lokacija za osmomartovsku prodaju

Grad Banja Luka raspisao je Javni oglas o dodjeli lokacija za privremeno zauzimanje javne površine za prigodnu osmomartovsku prodaju, prema kriterijumu najvišeg iznosa. Predmet dodjele je 20 lokacija na Trgu Krajine, koje će se moći koristiti u periodu od 05. do 09. marta 2023. godine. Pravo učešća imaju registrovani samostalni preduzetnici sa teritorije grada Banje Luke, koji […]

BH Telecom pravi filmove o historiji Bosne i Hercegovine

Generalni direktor BH Telecoma Sedin Kahriman danas je sa bliskim saradnicima održao sastanak sa renomiranim bh. rediteljima i filmskim radnicima. Na sastanku se razgovaralo o dosadašnjoj saradnji koja već sada ulazi u svoju četvrtu godinu, trenutnim otvorenim projektima, te o nastavku saradnje u okviru BH ContentLab platforme. Generalni direktor Kahriman se zahvalio prisutnim i kroz kratku retrospektivu[…]