Grad Konjic dobitnik Zlatne nagrade i priznanja GlobalLocal za 2022.godinu, za kreiranje dobrog ambijenta za razvoj poduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Evropi

U okviru Svjetskog kongresa poduzetnika, koji se od 06. do 09.decembra održava u Dubovniku, u četvrtak uvečer je upriličena dodjela Internacionalnih nagrada i priznanja za zajednice i institucije za kreiranje dobrog ambijenta za razvoj poduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Europi „GlobalLocal“ za 2022. godinu.

– Grad Konjic je u desetak zemalja iz kojih su pristizali prijedlozi za laurete, lokalne zajednice, prepoznat kao jedna od propulzivnijih lokalnih zajednica, koja je posvećena poduzetništvu, koja je u proteklom periodu učinila mnogo za poduzetništvo i koja je u svakodnevnoj komunikaciji sa poduzetnicima. Naš Međunarodni komitet koji je sastavljen od 15 stručnjaka iz više zemalja prepoznao je Grad Konjic kao jedan od tri laureata iz Bosne i Hercegovine, koje treba nagraditi nagradom GlobalLocal za aktivnost, ali i kreativnost ljudi koji vode te lokalne zajednice, koji zajedno sa poduzetnicima stvaraju dobar poslovni ambijent – kazao jeVinko Ćuro u ime organizatora Međunarodnog ekonomskog foruma Perspektive i Društva Promo Global Zagreb, čestitajući Gradu Konjicu i gradonačelniku na ovoj nagradi.

Obraćajući se u ime svih ovogodišnjih laureata kada je riječ o lokalnim zajednicama iz regije gradonačelnik Konjica Osman Ćatić je kazao:

“Nagrade koje smo dobili potvrda su, da u našim nastojanjima da pomognemo i ojačamo privredu, idemo pravim smjerom, i da vodeći se našom poslovnom politikom možemo biti primjer drugim zajednicama da slijede naš put. Ponosni smo na činjenicu da su naše lokalne zajednice, na osnovu uslova koji se pružaju privredi i privrednom razvoju, upravo investitori prepoznali kao poželjno područje za ulaganja, a sa posebnim zadovoljstvom gledamo na ovu internacionalnu nagradu koja nam je večeras uručena od poslovne zajednice. Na nama je da i u budućnosti kreiramo i realizujemo kvalitetne programe podrške, koji će kroz privredni razvoj omogućiti prosperitet i razvoj na svim poljima djelovanja” – kazao je gradonačelnik Ćatić naglašavajući značaj ovakvih susreta.

“Želim da saradnja svih nas bude na nivou koji će nam dozvoliti da damo maksimum koliko možemo u unaprijeđenju privrede i uslova života u regiji i svijetu.”

Svjetski kongres poduzetnika u Dubrovniku je okupio 206 učesnika iz 9 zemalja, gdje će tokom 10 planiranih panela svoja izlaganja imati preko 80 govornika.

Izvor: konjic.ba