GLOBALNI KONGRES ROSEN TJELESNE METODE

Željeli biste doći u kontakt sa svojim neizraženim emocijama, da se oslobodite napetosti?

Kako osloboditi dugogodišnje fizičke, emotivne i mentalne blokade putem svjesnog Rosen Metod dodira?

Pozivamo vas na Svjetski Kongres Rosen Metode koji se po prvi put održava u Sarajevu, od 5 do 8 oktobra, 2023, u hotelu Hollywood na Ilidži.

Ovo je jedinstvena prilika za susret sa pionirima i praktičarima

Rosen Tjelesne Metode i Rosen Tjelesnih Pokreta iz cijelog svijeta.

Rosen Institut organizuje Kongres svake dvije godine, širom svijeta, u mjestima gdje se obavlja edukacija iz RM. Tokom 3,5 dana interaktivnih radionica i druženja možete saznati stvari koje vam mogu obogatiti život, doći u bolji kontakt sa sobom, kao i razviti mrežu kontakata sa raznim terapeutima iz cijelog svijeta, koji su i fizioterapeuti, psihoterapeuti, konstelatori, Geštalt praktičari, itd.

Program Kongresa nudi brojne interesantne sadržaje u okviru teme „Kako pronaći mir izvan unutarnjih i vanjskih granica“. Možete iskusiti plesove univerzalnog mira koji potiču bolji tok energije i imaju terapeutske efekte, a i stvaraju mostove razumijevanja.

Kroz laboratorij dodira i pokreta možete bolje upoznati senzibilitet tijela i šta vam ono govori. Bićete zaintrigirani ulogom RM u području prenatalne psihologije i postpartalnog perioda kod stvaranja našeg otiska!

Želite li otkriti rezonancu svog glasa, ili osloboditi unutarnjeg pisca, pronaći pripovjedača u sebi?

Senzorni svijet tijela ćete vidjeti na video prezentaciji filma „Blisko povezani“. Bit će vam predočeni načini za umjetnost slušanja, očima, rukama i cijelim bićem!

Želite spoznati koji dijelovi vas su otudjeni kroz napete mišiće i šta radi Vagus nerv u RM?

Inspirativno je bogato internacionalno iskustvo praktičara RM i fizioterapeuta sa oštećenim vidom.

Za muškarce je predvidjena i posebna radionica, muška grupa. Možete saznati i kako se razvija saradnja u okviru bilo koje zajednice, kroz iskustva zadruge RM.

Saznaćete više i o terapijskom procesu, kao i dalekosežnim učincima RM.

Svi su dobrodošli, bilo da se bave mirovnim aktivizmom, humanitarnim ili nekim terapijskim radom, ili jednostavno žele da se bolje upoznaju i rade na sebi. Potrebno je da budete komotno obučeni da se možete kretati slobodno, i da želite da sebi priuštite ovo nezaboravno iskustvo koje će vas zasigurno obogatiti.

Prijaviti se možete na stranici Rosen Instituta https://roseninstitute.net/9799-2/ ili na našu e-mail adresu rosenmetodabh@gmail.com.

Program kongresa na engleskom jeziku možete pogledati na linku:

https://roseninstitute.net/rosen-method-global…/…

(Uskoro će biti objavljen i program na bosanskom jeziku)

Cijena je još uvijek ista 250 KM, koja sem gore navedenog uključuje 3 puta zajednički ručak u Hotelu Hollywood i Kongresni materijal sa prigodnim poklonom. Trećeg dana kongresa u večernjim satima je organizovan prevoz da starog dijela grada i obilazak sa vodičima, a zatim zajednička večera, sa muzikom u restoranu Nova Bentbaša.

Do skorog vidjenja.

Izvor: facebook.com