Fondacija tuzlanske zajednice prikupila 100.000 KM za podršku zdravstvenih radnika

PROFIL KANDIDATA:

FONDACIJA TUZLANSKE ZAJEDNICE

KATEGORIJA: FILANTROPIJA

MJESTO: TUZLA

Totalno pozitivna ličnost godine Radio Kameleona vam predstavlja  Fondaciju tuzlanske zajednice. Fondacija tuzlanske zajednice promovira filantropiju i zalaže se za razvoj dugoročnih, nezavisnih fondova koji će služiti razvoju civilnog sektora i lokalnih zajednica u tuzlanskoj regiji. Za Fondaciju tuzlanske zajednice možete glasati OVDJE.

Iz Fondacije tuzlanske zajednice za Radio Kameleon su nam rekli koje je njihovo najveće postignuće u protekloj godini:

“Kada govorimo o jednoj od najvećih postignuća Fondacije tuzlanske zajednice u protekloj godini ono na što smo ponosni jeste da smo sa početkom pandemije pokrenuli kampanju “Solidarnošću protiv Covid-19″ gdje smo prikupili oko 100.000 KM. Sredstva su bila usmjerena prvenstveno podršci zdravstvenim radnicima, socijalno ugroženim kategorijama. Opremili smo hitnu službu Doma zdravlja Tuzla sa zaštitnim odijelima. Kasnije smo ženama koje su tokom pandemije ostale bez posla obezbijedili podršku u vidu plaćanja režija, hrane, odjeće za djecu i drugih potrepština. Obezbijedili smo podršku učenicima  u  osnovnim i srednjim školama gdje je obezbijeđeno preko 10.000 zaštitnih maski i dezinfekcionih sredstava. Pored redovnih aktivnosti koje smo obavljali u fondaciji možemo biti ponosni na brzu reakciju koju smo iznijeli sa građanima Tuzle i Tuzlanskog kantona u prošloj godini.”

Fondacija tuzlanske zajednice je kandidat za Totalno pozitivnu ličnost godine za kategoriju Filantropija.

Za Fondaciju tuzlanske zajednice možete glasati OVDJE.

Više o Fondaciji tuzlanske zajednice možete pročitati dalje u tekstu:

Fondacija tuzlanske zajednice promovira filantropiju i zalaže se za razvoj dugoročnih, nezavisnih fondova koji će služiti razvoju civilnog sektora i lokalnih zajednica u tuzlanskoj regiji. Stvaranjem partnerstava sa društveno odgovornim pojedincima, porodicama, preduzećima, organizacijama i institucijama, razvijamo programe podrške za poboljšanje uslova življenja svih građana, a posebno osjetljivih kategorija stanovništva, poput djece i mladih, žena, nezaposlenih, starih i drugih. Naši programi ohrabruju građane da odgovorno upravljaju svojim životima i da budu aktivni u razvoju svoje ličnosti svojih zajednica.

Fondacija tuzlanske zajednice je prva lokalna fondacija u BiH osnovana s ciljem pružanja podrške razvoju civilnog sektora na području Tuzlanske regije.

radiokameleon.ba

Related Posts

Poziv za učešće na prezentaciji USAID-ovog projekta Snaga lokalnog / Podrška lokalnim resursnim organizacijama (LRO AA)

Poziv za učešće na prezentaciji USAID-ovog projekta Snaga lokalnog/Podrška lokalnim resursnim organizacijama (LRO AA) Mreža za izgradnju mira poziva zainteresovane lokalne resursne organizacije (LRO) sa područja Bihaća da učestvuju na prezentaciji i saznaju više o mogućnostima finansiranja koje su dostupne putem USAID-ovog projekta Snaga lokalnog/Podrška lokalnim resursnim organizacijama (LRO/AA). Prezentacija će se održati 16. decembra 2022. godine […]

Svi na skijanje – besplatno skijanje za svako dijete iz SOS Dječijeg sela!

Ovom kampanjom kao zajedničkom inicijativom NLB Banke, KJP ”ZOI'84” OCS i Mastercard-a, a u saradnji sa SOS Dječjim selima u BiH planiramo omogućiti besplatno skijanje za svako dijete iz SOS Dječijeg sela I ove zimske sezone NLB Banka Sarajevo je u suradnji sa Olimpijskim centrom Bjelašnica pripremila pogodnosti za sve skijaše korisnike NLB Mastercard® kartica, ali i posebne pogodnosti[…]