Fondacija tuzlanske zajednice jedan od 5 partnera na USAID-ovom programu „Snaga lokalnog“

Fondacija tuzlanske zajednice u partnerstvu sa Američkom agencijom za međunarodni razvoj u BiH (USAID) vas poziva da 04.11.2020. godine u 12:00 sati u Ateljeu „Ismet Mujezinović” prisustvujete konferenciji za medije koja se održava u povodu početka implementacije projekta „Naša zajednica je naša odgovornost“ koji Fondacija tuzlanske zajednice realizuje u okviru petogodišnjeg USAID-ovog programa „Snaga lokalnog“.

Fondacija tuzlanske zajednice jedan je od pet partnera ovog programa na području Bosne i Hercegovine, koji uz podršku USAID-a ima za cilj stvaranje uslova za održivi rast i razvoj BiH, a posebno civilnog društva. 

Ovim projektom Fondacija tuzlanske zajednice u saradnji sa Mrežom aktivnih zajednica (MAZ) djelovat će na području Tuzlanskog kantona, čime će pružiti priliku zajednicama, organizacijama, formalnim i neformalnim grupama i pojedincima u TK da samostalno definiraju, predlažu i implementiraju rješenja na lokalnom nivou mobilizirajući lokalne resurse.

Medijima će se na konferenciji obratiti:

– Izvršna direktorica Fondacije tuzlanske zajednice Jasna Grebović Jašarević

– Menadžer za razvoj programa FTZ Ismet Sokoljanin

– Koordinator programa filantropije Tarik Baraković

Za medije van Tuzle, praćenje press konferencije biće omogućeno online u live prenosu na FB stranici Fondacije tuzlanske zajednice: https://www.facebook.com/FondacijaTZ

Preuzmite poziv u .pdf file formatu