Fond za poduzetništvo

Tuzla, 12.04.2021.
Br. protokola: 133/21
Broj javnog poziva: 2- FP – 2/2021

JAVNI POZIV

za podršku osobama sa područja mjesne zajednice Kiseljak koje se bave neformalnim sakupljanjem sekundarnih sirovina

Fondacija tuzlanske zajednice u okviru projekta „Unaprijeđenje neformalnog tretmana sekundarnih sirovina u zajednici Kiseljak“ koji implementira uz partnersku saradnju Freudenberg fondacije realizuje  aktivnosti usmjerene na podršku održivom razvoju mjesne zajednice Kiseljak, kroz unaprijeđenje neformalnog tretmana sekundarnih sirovina. 

Ovim putem Fondacija poziva zainteresovane osobe da se prijave na javni poziv ukoliko dolaze sa područja mjesne zajednice Kiseljak pod uslovom da:

  • se bave sakupljanjem sekundarnih sirovina u momentu objave poziva;
  • žele unaprijediti svoje prihodovne aktivnosti;
  • žele doprinijeti zaštiti okruženja i razvoju zajednice u kojoj žive;
  • su spremne da učestvuju u organizovanom odvozu neželjenog otpada;
  • su spremne da obezbijede rješenje o oslobađanju od registracije poslovne djelatnosti (koje izdaje Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okoliša, a za čije obezbjeđenje će FTZ osigurati administrativnu podršku).

Prijavom na poziv kandidati stiču pravo na:

  • Stručno savjetovanje za unaprijeđenje vlastite poslovne djelatnosti;
  • Podršku u izradi plana za unaprijeđenje prihodovne aktivnosti;
  • Podršku u podnošenju zahtjeva za dobijanje rješenja o oslobađanju od registracije poslovne djelatnosti (pri Ministarstvu prostornog uređenja i zaštite okoliša TK);
  • Mogućnost apliciranja za finansijsku podršku za unaprijeđenje prihodovne aktivnosti u visini do 2.000,00 KM;
  • Praćenje i savjetovanje sa mentorom u toku realizacije ostvarene podrške.

Struktura podrške

Prijavljeni kandidati će imati grupne i individualne susrete sa mentorom koji će im pomoći da odrede mogućnosti za unaprijeđenje prihodovne aktivnosti, uvažavajući planove kandidata i individualne uslove u kojima kandidati žive i rade.

U vremenu rada sa mentorom kandidati će dobiti podršku za izradu plana unaprijeđenja poslovne aktivnosti/zahtjeva za podršku, kao i zahtjeva za oslobađanje od registracije poslovne djelatnosti ukoliko kandidati već nemaju istu.

Finansijska podrška

Zainteresovani kandidati će u saradnji sa mentorom pripremiti individualni plan unaprijeđenja prihodovne aktivnosti, na osnovu kojeg će komisija za podršku donijeti odluku o podršci. Visina podrške može iznositi najviše 2.000,00 KM.

Vremenski okvir

Rok za prijave na poziv je 30.april 2021. godine. 

Stručno savjetovanje za unaprijeđenje vlastite poslovne djelatnosti će biti realizovano kroz susrete sa mentorom u periodu maj-juni.  Prijem zahtjeva za finansijsku podršku će se vršiti u mjesecu junu. Potpisivanje ugovora za finansijsku podršku za kandidate koji dobiju podršku će biti realizovano u julu, nakon čega će biti realizovana finansijska podrška. Mentorsko praćenje u realizaciji podrške će biti osigurano do kraja godine.  Fondacija ostavlja mogućnost promjene rokova ukoliko bude potreban duži vremenski period za kandidate da obezbijede potrebnu dokumentaciju. 

Kako se prijaviti?

Zainteresovane osobe mogu popuniti obrazac prijave lično u kancelariji Fondacije tuzlanske zajednice u Društvenom centru Kiseljak svaki radni dan od 12:00 – 15:00h, do 30 aprila 2021. godine. Za dodatne informacije dostupan je kontakt telefon 035 382 325 ili kontakt mail: inicijative@fondacijatz.org

Preuzmite prijavni obrazac OVDJE.

https://www.fondacijatz.org/page/39/7647?fbclid=IwAR1ZvDi4gHkdA90zgGMWpC2xBYSsQ2Be8ma_US7xKER1ihenFaMKxCqZ8OM#Poziv_za_podr%C5%A1ku_poduzetnicima_u_MZ_Kiseljak

Related Posts

Javni poziv za raspodjelu sredstava Budžeta Grada Trebinja namijenjenih za finansiranje programa sportskih organizacija u 2023.

Javni poziv za raspodjelu sredstava Budžeta Grada Trebinja namijenjenih za finansiranje programa sportskih organizacija u 2023. (12.8.2022)  PDF dokument Javnog poziva  Obrazac za prijavu programa  Obrazac 1  Obrazac 2  Obrazac 3  Obrazac 4  Obrazac 5  Obrazac 5a  Obrazac 6  Obrazac 7  Obrazac 8  Obrazac 9 Izvor: trebinje.rs.ba

Omladinska banka Zavidovići – IV poziv za mlade 2022

Omladinska banka Zavidovići poziva mlade da pišu mikrobiznise od 05.08. do 05.09.2022. godine do 14 sati.  Za mlade poduzetnike i poduzetnice od 18 do 35 godina, Omladinska banka je obezbijedila i podršku za registraciju obrta ili komercijalnog poljoprivrednog gazdinstva u iznosu od 500 KM do 2.000 KM. Detaljni kriteriji za dodjelu i šta to Omladinska banka podržava pogledaj na Poziv za[…]