Fond Mensur i Jasmina Alić

„Dobrovoljni Fond Mensur i Jasmina Alić“ osnovali su Mensur i Jasmina Alić i Fondacija tuzlanske zajednice s ciljem da se u naredne tri godine za društveno korisne projekte i inicijative u zajednicama izdvoji 90 hiljada KM.

Osnivanjem fonda supružnici Alić žele svoje finansijske i druge resurse, putem ovog Fonda, udružiti sa naporima aktivista i građana iz zajednice, koji svojim volonterskim radom i drugim resursima doprinose razvoju društva i lokalne zajednice u kojoj žive.

Fond ima za cilj da promoviše pozitivne vrijednosti u lokalnoj zajednici u kojima građani djeluju solidarno i koji zajednički ulažu napore da se poštuju demokratske vrijednosti, kultura dijaloga, različitosti i prava svih. Sredstva iz fonda će se dodjeljivati u iznosu od 1.000 KM do 5.000 KM za projekte usmjerene na očuvanje okoliša, očuvanje zdravlja i zdravog okruženja, te za kulturne i umjetničke aktivnosti i manifestacije na području Tuzle.

Javni poziv

Podrška projektima za razvoj zajednice

Ko može aplicirati

  • nezavisne organizacije i udruženja sa područja Grada Tuzle,
  • nezavisne javne institucije sa područja Grada Tuzle (biblioteke, obdaništa, škole, formalno registrovane mjesne zajednice, itd.),
  • neformalne grupe građana od najmanje tri punoljetna člana sa područja Grada Tuzla.

Rok za prijavu

Poziv  za prijem aplikacija otvoren je od 09. oktobra do 29. oktobra 2023. godine.

Upute o preuzimanju online aplikacije

Kriteriji i načini ocjenjivanja projekta

Apliciraj online

Izvor: fondacijatz.org