Festival Vinske ceste Hercegovine 4. jula u Mostaru

S ciljem promocije bogate vinske kulture i turističke ponude Hercegovine, Vanjskotrgovačka komora Bosne i Hercegovine organizuje Festival Vinske ceste Hercegovine 4. jula godine u Ljetnikovcu Radobolja u Mostaru.

Na Festivalu će se predstaviti dvadesetak izlagača, uključujući hotele, turoperatere, restorane i vinarije iz Mostara, Čapljine, Čitluka, Ljubuškog, Trebinja i Stoca.

Cjelodnevni program uključuje kurseve, panele i radionice, s naglaskom na potencijal vinskog turizma i povezivanje vinske industrije s drugim granama umjetnosti i turizma te zabavni program u večernjem dijelu. Festival je komercijalnog karaktera, ulaz i edukativni sadržaji su besplatni, a degustacija vina i hrane plaća se po konzumaciji, po promotivnim cijenama.

Više informacija o Festivalu možete pronaći na veb stranici Vinske ceste Hercegovine .

Vinska cesta Hercegovine je kulturna ruta koja obuhvata višestoljetnu tradiciju proizvodnje vina u regiji Hercegovine. Proizvođači vina Vinske ceste Hercegovine stekli su međunarodnu prepoznatljivost kroz autohtone sorte vina žilavke, blatine, vranca i trnjaka te mnoge međunarodne vinske sorte. Vinarije su najvidljivi dio Vinske ceste Hercegovine, ali ona uključuje i mnoge prirodne atrakcije, bogato kulturno nasljeđe, gastronomsku ponudu i jedinstvenu kulturu gostoprimstva. Vinskom cestom Hercegovine rukovodi Vanjskotrgovačka komora Bosne i Hercegovine u saradnji s gradovima i opštinama Ljubuški, Čitluk, Mostar, Čapljina, Stolac i Trebinje uz pdršku USAID projekta za razvoj održivog turizma Bosne i Hercegovine.

Izvor: ba.ekapija.com