Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica spremno snositi potpune troškove sanacije Inat – Ćuprije u Stocu

Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica spremno je snositi potpune troškove sanacije mosta Ćuprija u Stocu, poznatijeg kao Inat-ćuprija, uz prethodno dostavljeni zahtjev od nadležnih organa s priloženom analizom nastale štete i procjenom troškova sanacije.

Ovo je navedeno u odgovoru koji je na adresu Kluba Bošnjaka u Gradskom vijeću Stoca uputio federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica, Nerin Dizdar.

Iz Kluba Bošnjaka u Gradskom vijeću Stoca su prije deset dana na adrese federalnog premijera Nermina Nikšića te ministara u Vladi F BiH, Željka Nedića, Sanje Vlaisavljević, Rame Isaka i Nerina Dizdara, kao i Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika BiH te Federalnog zavoda za kulturno-hisgorijsko nasljeđe uputili zahtjev za poduzimanjem hitnih mjera za zaustavljanje daljnjeg propadanja mosta.

Pregledom snimka kamere došlo se do saznanja da je do devastacije mosta došlo kada je nepoznati vozač kamiona, čije registarske oznake nisu vidljive, vršio okretanje na tom dijelu pri čemu je udario u zid mosta, a koji se potom obrušio u rijeku Bregavu.

Vozač je nakon toga pobjegao s mjesta događaja.

(Avaz/AbrašRadio)

Izvor: abrasradio.info