EuroExpress brza pošta za kraj godine pokazala humanost na djelu

EuroExpress brza pošta je u duhu novogodišnjih praznika krajem decembra uručila korisnicima raznih ustanova i centara novogodišnje paketiće.

14.01.2022 15:04:07 / Izvor: Akta.ba

EuroExpress brza pošta je u duhu novogodišnjih praznika krajem decembra uručila korisnicima raznih ustanova i centara novogodišnje paketiće. Paketići su podjeljeni Javnoj ustanovi za vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora u Banjaluci, Udruženju porodica i prijatelja djece oboljele od leukemije i drugih malignih bolesti “PIPOL” u Tuzli, Centru za djecu i omladinu sa posebnim potrebama “Los Rosales” u Mostaru i Centra za slušnu i govornu rehabilitaciju u Sarajevu. Oko 300 mališana iz ovih ustanova su dobili paketiće za novogodišnje praznike, koje su im kuriri EuroExpress brze pošte dostavili na adrese. 

Amra Saračević, predsjednica Udruženja porodica i prijatelja djece oboljele od leukemije i drugih malignih bolesti “PIPOL”, Tuzla je poručila: „Tokom dugotrajnog bolničkog liječenja i oporavka, mnoga djeca oboljela i izliječena od raka praznične dane provedu u bolničkim sobama, boreći će se za ozdravljenje, daleko od svoje porodice i prijatelja. Upravo zbog toga udruženje “PIPOL” svake godine tokom novogodišnjih praznika nastoji donijeti što više radosti u živote svojih štićenika, stvarajući nove i ljepše uspomene. U ovoj humanoj misiji ove godine pridružila nam se i društveno odgovorna kompanija “EuroExpres brza pošta” koja je donirala novogodišnje paketiće za djecu i mlade oboljele i izliječene od raka sa područja Tuzlanskog kantona. Hvala Vam za radost  na dječijim licima  i u dječijim srcima,  jer sreća se množi samo onda kada se dijeli.“

Iz kompanije EuroExpress brza pošta se obratila Menadžer sektora za Marketing i komunikacije sa korisnicima, Sanja Vasilić  te naglasila koliko je bitno da svako pravno lice u zemlji obrati pažnju na društveno odgovorno poslovanje, te da se osvrnemo na kategorije društva kojima je pomoć najpotrebnija. “Novogodišnji praznici predstavljaju period radosti, sreće, ljubavi i saosjećanja. Ovo vrijeme provodimo sa porodicom i najbližima te rezimiramo sve doživljaje prethodne godine. Naša kompanija je odlučila da iskoristi kraj godine kako bismo obradovali mališane iz ustanova i centara širom zemlje znakom pažnje koji će im svakodnevnicu uljepšati barem na kratko.” Ona dalje nastavlja: “Postulat našeg poslovanja je usmjerenje ka društveno odgovornom poslovanju, te spoznaja da je podrška lokalnim zajednicama neophodna. Mi smo se potrudili da za novogodišnje praznike usrećimo 300 mališana, te smo na ovaj poduhvat izuzetno ponosni.”

Direktorica Centra za djecu i omladinu sa posebnim potrebama “Los Rosales”, Mirna Mezit je iskazala zahvalnost prema EuroExpress brzoj pošti: “Zahvaljujemo se EuroExpress brzoj pošti za donirane paketiće za naše korisnike. U ovo vrijeme darivanja svaki poklon izmami osmjeh i radost našim korisnicima.” Takođe je i Centar za slušnu i govornu rehabilitaciju iz Sarajeva poslao poruke zahvalnosti u ime korisnika i njihovih roditelja.  

Dodatne informacije:

EuroExpress brza pošta je nastala 2008. godine u Banjaluci. Tokom perioda rasta i razvoja poslovanja kompanija je bila fokusirana na domaći, mladi i obrazovani kadar, uz pomoć kojeg je vremenom postala lider u djelatnosti brzih pošta u Bosni i Hercegovini. Danas EuroExpress brza pošta broji 750 zaposlenih, 400 vozila u voznom parku, 30 poslovnica širom zemlje, najmodernije opremljen Call centar, te široku paletu poštanskih usluga. U 2021. godini je EuroExpress brza pošta šesti put zaredom rangirana prva po prihodu u djelatnosti brzih pošta, a na osnovu finansijskih rezultata za poslovnu 2020. godinu u organizaciji Poslovnih novina iz Sarajeva.

akta.ba

Related Posts

Javni poziv za dostavljanje projektnih prijedloga

Centar za istraživačko novinarstvo zajedno sapartnerima iz Mreže za izvještavanje o različitosti Reporting Diversity Network 2.0 objavljuje javni poziv za dostavljanje projektnih prijedloga koji imaju za cilj suzbijanje govora mržnje i bolju prezentaciju različitosti. Javni poziv je otvoren u sklopu projekta Reporting Diversity Network 2.0 koji ima za cilj da efikasno utiče na medijsku prezentaciju etničke pripadnosti, religije i rodne ravnopravnosti u […]

Ka općem dobru: Pročitaj analize pravnog okvira za dobročinstvo

Filantropija u Bosni i Hercegovini je kompleksna i fragmentirana oblast koja nije bila predmet opsežnih analitičkih i zagovaračkih aktivnosti. Stoga su dvije publikacije koje su objavljene u okviru projekta „Pravni okvir za filantropiju“ značajan doprinos razumijevanju ove oblasti, njenom izučavanju i inspiracija za sve koje žele zagovarati za poboljšanje trenutno važećeg pravno-institucionalnog okvira. Početna analiza zakonskog okvira u Bosni[…]