EUCLID ISTRAŽIVANJE: Pridruži se kreiranju društveno uključive i zelene Evrope

Sudjeluj u oblikovanju bolje budućnosti ispunjavanjem ESEM ankete i podijeli svoje važno mišljenje s nama! 📋🌍

Saznaj više o Euclid Network-u 

Euclid Network katalizira pozitivne promjene povezivanjem, unaprjeđenjem i slavljenjem društvenih poduzetnika i poduzetnica, društvenih inovatora i inovatorki i njihovih potpornih organizacija koje im pomažu utrti put društveno uključivoj i zelenoj ekonomiji i društvu. 🌱 Članovi i partneri mreže predvodnici su u oblikovanju evropskog ekosistema za društveno poduzetništvo. Podržavaju i predstavljaju društveno poduzetništvo i sektor društvenih inovacija u Evropi i susjednim zemljama, zajednički predstavljajući blizu 100.000 organizacija, s prisutnošću u 29 i aktivnostima u 62 zemlje.

Više detalja o ESEM anketi 

European Social Enterprise Monitor (ESEM) je opsežna online anketa koja se provodi diljem Evrope, anketiranje društvenih poduzeća kako bi se razumjelo ko su, gdje posluju, šta rade, potrebe s kojima se susreću i prepreke s kojima se suočavaju. Prethodni uspješni nadzori doveli su do važnih promjena u zakonima o društvenim poduzećima, politikama, povećanim ulaganjima i vidljivosti društvenih poduzeća u dotičnim zemljama. 📊🌍 Projekt ESEM dobiva potporu Evropske komisije. Istraživanje se široko dijeli i njegovi će uvidi pokrenuti budućnost društvenog poduzeća i politike društvene ekonomije na nacionalnoj i evropskoj razini.

Kako bi bolje stekao ili stekla uvid u njihovu misiju, pogledaj video u nastavku. 👇🏻

Nakon što smo te upoznali sa Euclid Network i njihovom misijom, pozivamo te da podijeliš svoj glas i iskustvo putem ispunjavanja ESEM ankete na OVOM linku kako bi podržao ili podržala socijalno poduzetništvo i zelenu ekonomiju u Evropi.  🗣️✍️

Izvor: lonac.pro