EBRD raspisao tender za izgradnju vodovodnog sistema Plava voda – Vrijednost radova 24,46 mil EUR

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) raspisala je tender za izgradnju vodozahvata na izvorištu Plava voda, zajedno s izgradnjom glavnog transportnog cjevovoda, dužine oko 33 kilometra, od izvorišta kroz Novi Travnik, Vitez i Busovaču do grada Zenice. Projekat uključuje izgradnju pratećih objekata koji će omogućiti priključenje na postojeće vodovodne mreže četiri opštine.

Radovi uključuju i izgradnju stanice za hlorifikaciju u Travniku, sistema za prikupljanje i prečišćavanje otpadnih voda kao i uređenje turističke zone. Takođe, potrebno je i izmijeniti postojeću projektnu dokumentaciju i nadograditi novim elementima. Sveukupno, radovi su vrijedni 24.460.000 EUR.

Ugovori podliježu politici i pravilima tendera koje raspisuje EBRD i otvoreni su za učestvovanje kompanijama iz bilo koje zemlje, osim ako nije drugačije navedeno u tenderu.

Više detalja pogledajte OVDJE.

Tender se provodi korišćenjem portala EBRD-a za e-nabavke. Ako namjeravate učestvovati u bilo kojoj nabavci u okviru ovog projekta registrujte se na ECEPP (https://ecepp.ebrd.com).

Za projekat izgradnje regionalnog vodovoda Plava voda stručnjaci kažu da je generacijski projekat, jedan od najkompleksnijih i infrastrukturnih projekata koji se rade u BiH. Sprovodi se na području Srednjobosanskog i Zeničko-dobojskog kantona, a u njegovu realizaciju uključeni su Zenica, Travnik, Novi Travnik, Busovača i donedavno Vitez. Projekat se finansira sredstvima EBRD-a i Razvojne banke Vijeća Evrope CEB.

Idejni projekat izgradnje regionalnog vodovoda kojim bi se pitkom vodom iz Travnika snabdijevali Travnik, Busovača, Novi Travnik i Zenica star je više od 30 godina, a zvanično je pokrenut prije skoro dvije decenije. Dugoročno bi se obezbjedilo vodosnabdijevanje za oko 200.000 stanovnika.

Izvor: ba.ekapija.com

Related Posts

Umjetnost je ženskog roda: tokom kampanje #16 dana aktivizma besplatna projekcija filma „Ne gledaj mi u pijat“ za gledatelje iz zemalja Zapadnog Balkana

Da umjetnost i kultura, kada im se pruži prilika, mogu kreirati prostor za razmišljanje i razgovor o vrlo važnim, društvenim temama potvrdit će Sarajevo Film Festival i Institut za razvoj mladih KULT koji će u narednim danima temu rodne ravnopravnosti staviti u fokus javnosti i stvoriti prilike za iniciranje pozitivnih promjena u društvu. Povodom početka globalne kampanje […]

U Livnu održane dvije obuke za unaprijeđene kapaciteta lokalnih udruga i organizacija

Centar za građansku suradnju iz Livna je u prethodnom periodu organizirao dvije obuke za unaprjeđenje vlastitih kapaciteta ali i kapaciteta lokalnih organizacija civilnog društva i udruga koje su pokazale interes za sudjelovanje. Prva obuka je održana na teme „Pisanje projekata i Namicanje sredstava“, a trener na obuci je bio Zlatko Sarić. Sudionici obuke su osim teoretskog dijela[…]